Kuharica / Punjeni stari kruh - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ostalo vam je puno starog kruha i ne znate što s njim? Napravite punjeni stari kruh i oduševite svoje ukućane.

26.3.2022.
16:42
Pixabay
VOYO logo

Punjeni stari kruh klasičan je recept od kockica kruha, pirjanog luka, celera i maslaca. Ovaj nadjev je jednostavan za izradu i savršeno se uklapa u svako glavno jelo. Punjeni stari kruh odlično je predjelo ili međuobrok.

Sastojci za punjeni stari kruh:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ¼ šalice maslaca
  • luk narezan na kockice
  • 3 stabljike celera nasjeckane
  • 3 grančice svježeg timijana
  • 1/2 kg kruha na kockice
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • 1/2 soli
  • papar

Punjeni stari kruh priprema:

Narežite kruh na kocke od i rasporedite ga u lim za pečenje. Ostavite kruh da se osuši 3-12 sati. Posudu za pečenje namažite maslacem. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. Rastopite maslac u velikoj tavi s teškim dnom na srednje laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu dodajte luk, celer i listove svježeg timijana. Začinite prstohvatom soli i papra. Pirjajte povrće dok lagano ne omekša, oko 7 minuta. Stavite kockice kruha u veliku zdjelu za miješanje. Dodajte pirjano povrće i još jedan prstohvat soli i papra. Dobro pomiješajte.

Dodajte pileći temeljac, 1 šalicu po jednu, i miješajte dok se kockice kruha potpuno ne navlaže. Želite da kruh bude mokar i omekšan, ali ne natopljen tekućinom ili mokar. Ne smijete koristiti svu tekućinu.
Pripremljeni nadjev izlijte u pripremljenu posudu za pečenje i prekrijte folijom. Pecite poklopljeno na 180 stupnjeva Celzijusa 40 minuta. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta, odnosno dok vrh ne porumeni. Upravo ste pripremili punjeni stari kruh na potpuno novi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo