Kuharica /

Punjeni stari kruh - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ostalo vam je puno starog kruha i ne znate što s njim? Napravite punjeni stari kruh i oduševite svoje ukućane.

26.3.2022.
16:42
Pixabay
VOYO logo

Punjeni stari kruh klasičan je recept od kockica kruha, pirjanog luka, celera i maslaca. Ovaj nadjev je jednostavan za izradu i savršeno se uklapa u svako glavno jelo. Punjeni stari kruh odlično je predjelo ili međuobrok.

Sastojci za punjeni stari kruh:

  • ¼ šalice maslaca
  • luk narezan na kockice
  • 3 stabljike celera nasjeckane
  • 3 grančice svježeg timijana
  • 1/2 kg kruha na kockice
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • 1/2 soli
  • papar

Punjeni stari kruh priprema:

Narežite kruh na kocke od i rasporedite ga u lim za pečenje. Ostavite kruh da se osuši 3-12 sati. Posudu za pečenje namažite maslacem. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. Rastopite maslac u velikoj tavi s teškim dnom na srednje laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu dodajte luk, celer i listove svježeg timijana. Začinite prstohvatom soli i papra. Pirjajte povrće dok lagano ne omekša, oko 7 minuta. Stavite kockice kruha u veliku zdjelu za miješanje. Dodajte pirjano povrće i još jedan prstohvat soli i papra. Dobro pomiješajte.

Dodajte pileći temeljac, 1 šalicu po jednu, i miješajte dok se kockice kruha potpuno ne navlaže. Želite da kruh bude mokar i omekšan, ali ne natopljen tekućinom ili mokar. Ne smijete koristiti svu tekućinu.
Pripremljeni nadjev izlijte u pripremljenu posudu za pečenje i prekrijte folijom. Pecite poklopljeno na 180 stupnjeva Celzijusa 40 minuta. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta, odnosno dok vrh ne porumeni. Upravo ste pripremili punjeni stari kruh na potpuno novi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo