Recept i priprema /

Glavno jelo bez mesa - punjeni patlidžani sa sirom

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada probali punjene patlidžane sa sirom? To je ukusno jelo koje se sastoji od patlidžana punjenih rajčicama, lukom i češnjakom.

1.9.2022.
16:56
Pixabay
VOYO logo

Punjeni patlidžani sa sirom mogu postati dio vaše kuhinje još danas. Kako napraviti jelo punjeni patlidžani sa sirom?

Sastojci za punjene patlidžane sa sirom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 patlidžan
  • sol
  • papar
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 3 češnjaka
  • 1 rajčica
  • 1 žlica peršina, narezanog
  • na kockice 100 g mozzarelle
  • 80 g sira cheddar
  • ¼ šalice nasjeckanog oraha

Punjeni patlidžani sa sirom:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva C. Patlidžane prerežite na pola, po dužini. Polovice staviti u tepsiju. Začinite ih solju, paprom i par kapi maslinova ulja. Pecite 30 minuta. Pomoću lopatice ili žlice uklonite unutrašnjost svake polovice patlidžana. Narežite pulpu patlidžana, luk i rajčicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte preostalo maslinovo ulje u tavi. Kuhajte luk dok ne postane proziran. Zgnječite češnjak i dodajte ga u tavu. Dodajte rajčicu i pulpu patlidžana narezanu na kockice. Dodajte sol, papar i peršin. Sve sastojke zajedno kuhajte oko 8-10 minuta. Skuhanom smjesom punite polovice patlidžana.

Natrgajte mozzarellu i cheddar sir. Na svaki patlidžan dodajte sloj nasjeckane mozzarelle i jedan sloj nasjeckanog cheddara. Pecite punjene patlidžane sa sirom 10-15 minuta na 180 stupnjeva C. Prije nego što poslužite punjene patlidžane sa sirom pospite ih mljevenim orasima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo