Glavno jelo bez mesa - punjeni patlidžani sa sirom
Punjeni patlidžani sa sirom mogu postati dio vaše kuhinje još danas. Kako napraviti jelo punjeni patlidžani sa sirom?
Sastojci za punjene patlidžane sa sirom:
1 patlidžan
sol
papar
4 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
3 češnjaka
1 rajčica
1 žlica peršina, narezanog
na kockice 100 g mozzarelle
80 g sira cheddar
¼ šalice nasjeckanog oraha
Punjeni patlidžani sa sirom:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva C. Patlidžane prerežite na pola, po dužini. Polovice staviti u tepsiju. Začinite ih solju, paprom i par kapi maslinova ulja. Pecite 30 minuta. Pomoću lopatice ili žlice uklonite unutrašnjost svake polovice patlidžana. Narežite pulpu patlidžana, luk i rajčicu.
Zagrijte preostalo maslinovo ulje u tavi. Kuhajte luk dok ne postane proziran. Zgnječite češnjak i dodajte ga u tavu. Dodajte rajčicu i pulpu patlidžana narezanu na kockice. Dodajte sol, papar i peršin. Sve sastojke zajedno kuhajte oko 8-10 minuta. Skuhanom smjesom punite polovice patlidžana.
Natrgajte mozzarellu i cheddar sir. Na svaki patlidžan dodajte sloj nasjeckane mozzarelle i jedan sloj nasjeckanog cheddara. Pecite punjene patlidžane sa sirom 10-15 minuta na 180 stupnjeva C. Prije nego što poslužite punjene patlidžane sa sirom pospite ih mljevenim orasima.