Recept i priprema /

Kako se priprema punjeni krumpir?

Image

Ovi punjeni krumpiri savršeni su kao glavni dio večere ili kao prilog ljetnim jelima s roštilja. Samo pecite, napunite i uživajte! Donosimo recept za punjeni krumpir.

1.9.2022.
16:56
VOYO logo

Punjeni krumpir možete poslužiti kako prilog ili glavno jelo. Kako se priprema punjeni krumpir?

Sastojci za punjeni krumpir:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 srednje rumenih krumpira, opranih i osušenih
  • 2 šalice naribanog sira
  • 3/4 šalice kuhane slanine
  • 2 žlice maslaca
  • 1,5 šalica kiselog vrhnja
  • 1/4 šalice ribanog luka
  • 1/4 šalice nasjeckanog zelenog luka
  • pola žličice soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog papra

Upute za punjeni krumpir:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pokapajte krumpir uljem kanole i pospite košer soli. Stavite krumpir na središnju rešetku u pećnici. Pecite 1 sat ili dok ne bude gotovo (zabodite nož u krumpir da provjerite je li pečen). Izvadite krumpir iz pećnice i ohladite na rešetki za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je krumpir lak za rukovanje, ovalno zarežite koru i izvadite. Izdubite unutrašnjost krumpira pomoću žlice i stavite u zdjelu za miješanje. Dodajte maslac i izmiksajte gnječilicom za krumpir.

Dodajte 1,5 šalicu sira, slaninu, kiselo vrhnje, naribani luk, sol i papar dobro promiješajte. Kušajte, prilagodite začine. Malom žličicom stavite smjesu u ljuske krumpira pazeći da ne bude previše. Stavite u vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i zagrijte u pećnici zagrijanoj na 350 stupnjeva 15 minuta. Maknite foliju i pospite punjeni krumpir preostalim sirom. Zagrijte punjeni krumpir dok se sir ne otopi. Poslužite krumpir s kiselim vrhnjem, nasjeckanim mladim lukom i dodatkom slanine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo