Punjeni francuski kruh odlično je rješenje za malo drugačiji, ne toliko klasičan doručak. Naravno, ovo je odlična ideja i za večeru ili kao mali zalogajčići na proslavama. Velika prednost je ta što je punjeni francuski kruh brzo gotov i lako se priprema.
Sve što vam treba za punjeni francuski kruh jesu:
- francuski kruh
- 200 g šunke u ovitku
- 200 g sira prema izboru
- 2-3 kisela krastavca
- 2 žlice kukuruza
- 3 kuhana jaja
- grčki jogurt
- sol, papar
- peršin
Punjeni francuski kruh radi se tako da ga narežete na deblje šnite i izdubite sredinu, ali ne skroz. Potrebno je ostaviti donji dio. Dio koji ste izdubili stavite u posudu, izdrobite te dodajte naribanu šunku i sir, narezana kuhana jaja i kisele krastavce te kukuruz. Smjesu začinite prema želji. Šnite kruha posložite na papir za pečenje na način da je tanki, neizdubljeni dio dolje. Rupu u kruhu punite sa smjesom. Stavite peći na 180 stupnjeva maksimalno 20 minuta, odnosno dok kruh ne poprimi zlatno-žutu boju i hrskavost.
Iako je punjeni francuski kruh najbolje poslužiti topli, ne brinite, odličan je i hladan!