Recept i priprema /

Kako pripremiti punjeni francuski kruh?

Image
Foto: Shutterstock

Punjeni francuski kruh kao odlična ideja za doručak. Pripremite sami punjeni francuski kruh.

22.9.2022.
10:17
Shutterstock
VOYO logo

Punjeni francuski kruh odlično je rješenje za malo drugačiji, ne toliko klasičan doručak. Naravno, ovo je odlična ideja i za večeru ili kao mali zalogajčići na proslavama. Velika prednost je ta što je punjeni francuski kruh brzo gotov i lako se priprema.

Sve što vam treba za punjeni francuski kruh jesu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • francuski kruh
  • 200 g šunke u ovitku
  • 200 g sira prema izboru
  • 2-3 kisela krastavca
  • 2 žlice kukuruza
  • 3 kuhana jaja
  • grčki jogurt
  • sol, papar
  • peršin

Punjeni francuski kruh radi se tako da ga narežete na deblje šnite i izdubite sredinu, ali ne skroz. Potrebno je ostaviti donji dio. Dio koji ste izdubili stavite u posudu, izdrobite te dodajte naribanu šunku i sir, narezana kuhana jaja i kisele krastavce te kukuruz. Smjesu začinite prema želji. Šnite kruha posložite na papir za pečenje na način da je tanki, neizdubljeni dio dolje. Rupu u kruhu punite sa smjesom. Stavite peći na 180 stupnjeva maksimalno 20 minuta, odnosno dok kruh ne poprimi zlatno-žutu boju i hrskavost.

Iako je punjeni francuski kruh najbolje poslužiti topli, ne brinite, odličan je i hladan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo