Punjeni batat možete pripremiti sa jako puno sastojaka, a mi donosimo neke od najboljih. Donosimo recept za punjeni batat.
Sastojci za punjeni batat:
- pola šalice kuhane kvinoje
- pola šalice sitno nasjeckanog špinata
- 2 žlice izmrvljene fete
- 2 žlice nasjeckanog crvenog luka
- pola žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, više po ukusu
- 1 žličica svježeg soka od limuna
- ¼ češnja nasjeckanog svježeg češnjaka
- ¼ žličice morske soli
- Svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Kako se priprema punjeni batat?
Napravite nadjev: U srednje maloj zdjeli pomiješajte kvinoju, špinat, fetu, crveni luk, maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, sol i papar. Začine prilagodite ukusu. Možete svoj nadjev malo dodatno začiniti tako da bude aromatičan u cijelom krumpiru. Ohladite dok ne budete spremni za upotrebu.
Izvadite batat iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Uzdužno zarežite krišku svakog krumpira i izvadite je da napravite mjesta za nadjev. Dodajte nadjev. Punjeni batat je gotov i spreman za posluživanje.