Punjeni baget je upravo ono što vam treba kada pripremate zabavu kod kuće. Pogledajte kako se priprema punjeni baget.
Sastojci za punjeni baget:
- 1 baget
- 200 krem sira
- 100 kozjeg sira
- po 1/4 šalice zelenih maslina i crnih maslina
- 2 režnja mljevenog češnjaka
- 2 žlice nasjeckane pečene paprike
- 1 žličica sušenog peršina ako imate svježeg, napravite 1 žličicu
- 80 g salame
Kako se priprema punjeni baget?
Odrežite oba kraja bageta. Zatim prerežite baguette na pola, čineći 2 bageta. To će olakšati izdubljivanje i slično. Koristeći dugi tanki nož i radeći s oba kraja, izdubite baguette. Ostavite oko 2 cm debelu koru uokolo kako bi mogli pripremiti savršen punjeni baget.
Dodajte ostale sastojke za punjeni baget u zdjelu za miješanje. Pomoću električne miješalice/samostojeće miješalice miješajte dok se smjesa dobro ne sjedini. Ponovno radeći s oba kraja, napunite baget smjesom od sira. Čvrsto zapakirajte nadjev. Punjeni baget vrlo dobro zamotajte u plastiku i stavite u hladnjak na najmanje dva sata, a najviše dva dana. Neposredno prije posluživanja narežite punjeni baget na komade i poslužite.