Punjene rajčice francuskom salatom
Kada ste dobro promiješali, punite rajčice koje ste u međuvremenu opraliSASTOJCI:
- 5-6 tvrdih većih zrelih rajčica
- 1 paket miješano povrće za francusku
- 5-7 jaja (kuhanih)
- 1 tegla (manja) kis. krastavaca
- 5 vrećica majoneze
- 2-3 žličice vrhnja
- malo ulja
- sol
PRIPREMA:
U kipuću vodu posoljenu staviti povrće da se kuha, za to vrijeme skuhati jaja, na kockice narezati krastavce. Kada je povrće kuhano, pomiješate s kuhanim i narezanima sitno jajima, krastavcima, dodate majonezu, vrhnje, sol, par kapi ulja i po potrebi dolijevat kiselo od krastavaca.
Kada ste dobro promiješali, punite rajčice koje ste u međuvremenu oprali, odrezali vrh i izdubili sredinu, posolili, pustili da se iscijedi suvišna voda.
Napunjene rajčice poslažemo na pladanj na kojemu su poslagani listovi salate, na svaki list jedna rajčica, ukrašeno sirom i maslinama.