Jela s lignjama /

Kako pripremiti punjene lignje?

Image
Foto: Pixabay

Kako se pripremaju punjene lignje? Tražite recept za punjene lignje? Saznajte kako se pripremaju na grčki način uz ovaj recept.

1.9.2022.
15:59
Pixabay
VOYO logo

Lignje su jednostavno i ukusno predjelo pržene u tavi ili dubokom ulju i poslužene s kriškama limuna. Pripremite punjene lignje i poslužite ih za ručak.

Punjene ligne sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kilograma lignji, očišćenih
  • pola žlice paste od rajčice
  • pola šalice suhog vina, bijelog ili crnog
  • pola šalice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, sitno nasjeckan
  • 2 do 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1/4 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
  • 2,5 šalice vode
  • pola šalice riže
  • 1 žličica soli
  • pola žličice papra

Recept za punjene lignje:

Lignjama odrežite krake s tijela i nasjeckajte ih na sitne komadiće. U zdjeli srednje veličine pomiješajte pastu od rajčice s vinom dok ne postane glatka. Zagrijte pećnicu na 180°C. Slijedi ostatak recepta za punjene lignje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veću tavu dodajte maslinovo ulje i popirjajte luk, češnjak i polovicu nasjeckanih pipaka. Kad je luk omekšao i sve se kuhalo na pari, umiješajte mješavinu vina i paste od rajčice. Umiješajte peršin i kuhajte dok se smjesa malo ne zgusne. Dodajte pola vode i pustite da zavrije.

Umiješajte rižu, ugasite vatru, poklopite i pričekajte da se riža proširi ili oko 15 minuta. Dodajte sol i papar, kušajte i prilagodite ako je potrebno. Malom žličicom napunite cjevčice lignji nadjevom od riže. Nabodite vrh jednom ili vise čačkalica da se čvrsto zatvore i stavite u tepsiju. Ponovite postupak s preostalim lignjama i nadjevom.

Eventualne ostatke nadjeva pomiješajte s odvojenim nasjeckanim kracima i preostalom vodom te smjesu dodajte na punjene lignje. Pecite lignje 1 sat i 10 minuta. Prije posluživanja pažljivo izvadite čačkalice. Ovaj recept za punjene lignje završava ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo