Glavno jelo /

Punjene lignje ispod peke - recept i priprema

Image

Punjene lignje ispod peke su specijalitet koji ne smijete zaobići. Pripremite punjene lignje ispod peke za svega sat vremena.

23.3.2022.
15:19
VOYO logo

Punjene lignje ispod peke izvrsno su jelo koje možete poslužiti u svim prigodama. Pripremite punjene lignje ispod peke i uživajte u ukusnim zalogajima.

Sastojci potrebni za punjene lignje ispod peke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kilogram lignji
  • 250 g riže
  • 60 g slanine, sitno nasjeckane
  • 2 češnja češnjaka, stisnuta
  • žlica peršina, svježeg, sitno nasjeckanog
  • 2 žlice bosiljka, svježeg, sitno nasjeckanog
  • 2 žličice origana
  • 80 g sira, naribanog
  • žlica krušnih mrvica
  • 2 dl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar po ukusu

Punjene lignje ispod peke napravite na sljedeći način:

Za početak pripreme punjenih gljiva ispod peke zagrijte malo maslinovog ulja u srednjoj tavi za umak. Dodajte rižu i kuhajte uz dodatak vode, začinjenu solju, pola žlice peršina, žličicu bosiljka i žličicu origana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lignje očistite i odstranite pipke. U srednjoj posudi pomiješajte kuhanu rižu, slaninu, sir i češnjak. Napunite lignje mješavinom riže i slanine i stavite ih u peku. Ako ima više mješavine riže nego što je potrebno, možete je staviti oko punjenih lignji u peku.

Poslažite punjene lignje ispod peke. Nadjevene lignje začinite ostatkom peršina, bosiljka i origana. Pospite ih krušnim mrvicama, s malo maslinovog ulja i bijelog vina.

Pecite pod pekom 20 do 30 minutadok se sir ne rastopi, a punjene lignje ispod peke budu gotove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo