Punjene lignje ispod peke izvrsno su jelo koje možete poslužiti u svim prigodama. Pripremite punjene lignje ispod peke i uživajte u ukusnim zalogajima.
Sastojci potrebni za punjene lignje ispod peke:
- kilogram lignji
- 250 g riže
- 60 g slanine, sitno nasjeckane
- 2 češnja češnjaka, stisnuta
- žlica peršina, svježeg, sitno nasjeckanog
- 2 žlice bosiljka, svježeg, sitno nasjeckanog
- 2 žličice origana
- 80 g sira, naribanog
- žlica krušnih mrvica
- 2 dl bijelog vina
- maslinovo ulje
- sol
- papar po ukusu
Punjene lignje ispod peke napravite na sljedeći način:
Za početak pripreme punjenih gljiva ispod peke zagrijte malo maslinovog ulja u srednjoj tavi za umak. Dodajte rižu i kuhajte uz dodatak vode, začinjenu solju, pola žlice peršina, žličicu bosiljka i žličicu origana.
Lignje očistite i odstranite pipke. U srednjoj posudi pomiješajte kuhanu rižu, slaninu, sir i češnjak. Napunite lignje mješavinom riže i slanine i stavite ih u peku. Ako ima više mješavine riže nego što je potrebno, možete je staviti oko punjenih lignji u peku.
Poslažite punjene lignje ispod peke. Nadjevene lignje začinite ostatkom peršina, bosiljka i origana. Pospite ih krušnim mrvicama, s malo maslinovog ulja i bijelog vina.
Pecite pod pekom 20 do 30 minutadok se sir ne rastopi, a punjene lignje ispod peke budu gotove.