Recept za punjene gljive je vrlo jednostavan, a njegov okus je tako otmjen. Kako se pripremaju punjene gljive?
Sastojci za punjene gljive:
- 4-6 srednje velikih gljiva šampinjona
- 125 g nedimljene slanine
- 1 ljutika, sitno nasjeckana
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 4 žlice suhih krušnih mrvica
- 1 žličica sušene kadulje
- 50 g cheddara srednje veličine, naribanog
Priprema punjenih gljiva:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Obrišite gljive da uklonite svu prljavštinu, zatim ih okrenite naopako i uklonite peteljke. Stavite na lim za pečenje gornjom stranom prema dolje.
Pržite mast 8-10 minuta dok ne počne hrskati, zatim sitno nasjeckajte ljutiku, peteljke gljiva i češnjak. Dodajte slanini i pržite na umjerenoj vatri oko 5 minuta dok se svi sastojci ne skuhaju.
Maknite s vatre i dodajte krušne mrvice i kadulju te promiješajte da se smjesa ujednači. Žlicom stavite udubine šampinjona i pospite naribanim sirom. Punjene gljive pecite oko 8-10 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite punjene gljive uz hrskavi kruh i zelenu salatu.