Recept i priprema /

Punjene gljive odličan izbor za glavno jelo ili predjelo

Image
Foto: Pixabay

Poslužite ove jednostavne punjene gljive s topljenim sirom, slaninom i krušnim mrvicama uz jednostavnu salatu i hrskavi kruh za brzu večeru bez muke.

1.9.2022.
15:44
Pixabay
VOYO logo

Recept za punjene gljive je vrlo jednostavan, a njegov okus je tako otmjen. Kako se pripremaju punjene gljive?

Sastojci za punjene gljive:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4-6 srednje velikih gljiva šampinjona
  • 125 g nedimljene slanine
  • 1 ljutika, sitno nasjeckana
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 4 žlice suhih krušnih mrvica
  • 1 žličica sušene kadulje
  • 50 g cheddara srednje veličine, naribanog

Priprema punjenih gljiva:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Obrišite gljive da uklonite svu prljavštinu, zatim ih okrenite naopako i uklonite peteljke. Stavite na lim za pečenje gornjom stranom prema dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pržite mast 8-10 minuta dok ne počne hrskati, zatim sitno nasjeckajte ljutiku, peteljke gljiva i češnjak. Dodajte slanini i pržite na umjerenoj vatri oko 5 minuta dok se svi sastojci ne skuhaju.

Maknite s vatre i dodajte krušne mrvice i kadulju te promiješajte da se smjesa ujednači. Žlicom stavite udubine šampinjona i pospite naribanim sirom. Punjene gljive pecite oko 8-10 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite punjene gljive uz hrskavi kruh i zelenu salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo