Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Punjena patka - savršeno glavno jelo za sve prilike i prigode

Kako pripremiti patku? Jeste li probali punjenu patku? Ako niste vrijeme je da probate, donosimo recept za pripremu jela punjena patka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Uživate eksperimentirati u kuhinji? Ovo je savršen recept upravo za vas. Pročitajte kako napraviti vrlo ukusnu punjenu patku.

Sastojci za punjenu patku:

1/2 šalice nasjeckanog luka

1 žlica maslaca

1 češanj češnjaka

2 šalice kruha starog jedan dan narezanog na kockice

1 šalica kuhane riže

1 žličica suhog bosiljka

1 žličica osušenog ružmarina, zdrobljenog

1 žličica kadulje

1 žličica suhog peršina

1 žličica soli

1/8 žličice papra

1/2 šalice grožđica

1/2 šalice nasjeckanih oraha

1/4 do 1/3 šalice pileće juhe

1 domaća patka

Priprema punjene patke:

1.korakU velikoj tavi pirjajte luk na maslacu dok ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte još 1 minutu. Prebacite u veliku zdjelu. Dodajte kockice kruha, rižu, bosiljak, ružmarin, kadulju, peršin, 1/2 žličice soli i papar. Dodajte grožđice, orahe i pileću juhu.

2.korakPatkovu šupljinu pospite preostalom soli. Lagano ubacite smjesu u patku. Stavite grudi okrenute prema gore na stalak u plitkoj posudi za pečenje. Kožu dobro izbockajte vilicom.

3.korakPecite, nepokriveno, na 350C° oko sat i pol do dva sata. Ocijedite masnoću koja se nakuplja tijekom pečenja. Patku prekrijte folijom i ostavite stajati 20 minuta prije nego što uklonite nadjev.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike