Uživate eksperimentirati u kuhinji? Ovo je savršen recept upravo za vas. Pročitajte kako napraviti vrlo ukusnu punjenu patku.
Sastojci za punjenu patku:
- 1/2 šalice nasjeckanog luka
- 1 žlica maslaca
- 1 češanj češnjaka
- 2 šalice kruha starog jedan dan narezanog na kockice
- 1 šalica kuhane riže
- 1 žličica suhog bosiljka
- 1 žličica osušenog ružmarina, zdrobljenog
- 1 žličica kadulje
- 1 žličica suhog peršina
- 1 žličica soli
- 1/8 žličice papra
- 1/2 šalice grožđica
- 1/2 šalice nasjeckanih oraha
- 1/4 do 1/3 šalice pileće juhe
- 1 domaća patka
Priprema punjene patke:
1.korak
U velikoj tavi pirjajte luk na maslacu dok ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte još 1 minutu. Prebacite u veliku zdjelu. Dodajte kockice kruha, rižu, bosiljak, ružmarin, kadulju, peršin, 1/2 žličice soli i papar. Dodajte grožđice, orahe i pileću juhu.
2.korak
Patkovu šupljinu pospite preostalom soli. Lagano ubacite smjesu u patku. Stavite grudi okrenute prema gore na stalak u plitkoj posudi za pečenje. Kožu dobro izbockajte vilicom.
3.korak
Pecite, nepokriveno, na 350C° oko sat i pol do dva sata. Ocijedite masnoću koja se nakuplja tijekom pečenja. Patku prekrijte folijom i ostavite stajati 20 minuta prije nego što uklonite nadjev.