Kuharica / Punjena jaja - kao predjelo ili prilog uz glavno jelo?

Image

Pustite mašti na volju i pripremite jaja na nešto drugačiji način. Donosimo vam recept za pripremu punjenih jaja.

24.8.2021.
17:06
VOYO logo

Punjena jaja poslužite kao predjelo ili prilog uz glavno jelo. Kako pripremiti punjena jaja?

Punjena jaja sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 tvrdo kuhanih velikih jaja
  • 3 do 4 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žličice senfa
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 šalice nasjeckanog luka
  • 2 žlice maslaca
  • 1 limenka kreme juhe od gljiva
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira
  • 1/2 žličice paprike

Punjena jaja priprema:

Jaja prepolovite po dužini, izvadite žumanjke i bjelanjke te ih ostavite sa strane. U zdjeli vilicom zgnječite žumanjke. Dodajte kiselo vrhnje, senf i sol. Dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev ili cijev u snijeg od bjelanjaka; Staviti na stranu.

U loncu pirjajte luk na maslacu dok ne omekša. Dodajte juhu i kiselo vrhnje, dobro promiješajte. Ulijte polovicu u nemasnu tavu za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko umaka rasporedite punjena jaja. Žlicom prelijte preostali umak. Pospite sirom i paprikom. Pokrijte i ostavite u hladnjaku preko noći.

Izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pečenja. Pecite, nepokriveno, na 200 stupnjeva 25-30 minuta. Punjena jaja poslužite odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo