Punjena jaja poslužite kao predjelo ili prilog uz glavno jelo. Kako pripremiti punjena jaja?
Punjena jaja sastojci:
- 8 tvrdo kuhanih velikih jaja
- 3 do 4 žlice kiselog vrhnja
- 2 žličice senfa
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice nasjeckanog luka
- 2 žlice maslaca
- 1 limenka kreme juhe od gljiva
- 1 šalica kiselog vrhnja
- 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira
- 1/2 žličice paprike
Punjena jaja priprema:
Jaja prepolovite po dužini, izvadite žumanjke i bjelanjke te ih ostavite sa strane. U zdjeli vilicom zgnječite žumanjke. Dodajte kiselo vrhnje, senf i sol. Dobro promiješajte.
Nadjev ili cijev u snijeg od bjelanjaka; Staviti na stranu.
U loncu pirjajte luk na maslacu dok ne omekša. Dodajte juhu i kiselo vrhnje, dobro promiješajte. Ulijte polovicu u nemasnu tavu za pečenje.
Preko umaka rasporedite punjena jaja. Žlicom prelijte preostali umak. Pospite sirom i paprikom. Pokrijte i ostavite u hladnjaku preko noći.
Izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pečenja. Pecite, nepokriveno, na 200 stupnjeva 25-30 minuta. Punjena jaja poslužite odmah.