Morski plodovi / Hobotnica na nešto drugačiji način - punjena hobotnica

Image

Punjena hobotnica jedan je od recepta za pripremu hobotnice koji će vas oduševiti. Kako napraviti punjenu hobotnicu?

29.8.2021.
17:06
VOYO logo

Hobotnica se može pripremati na različite načine, a jedan od njih je punjena hobotnica. Ovo jelo oduševit će sve ljubitelje morskih plodova, osobito hobotnice. Pripremite punjenu hobotnicu i uživajte u svakom zalogaju.

Punjena hobotnica sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 hobotnice (oko 2 kilograma) očišćene
  • 1/2 kg škampa
  • 4 inćuna
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • 1/2 soka limuna
  • nekoliko listova bosiljka
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • konzerva pelata rajčica
  • 2 češnja nasjeckanog češnjaka
  • crvena paprika sitno narezane
  • 3 žlice grubo nasjeckanog bosiljka
  • 3 žlice maslinovog ulja

Punjena hobotnica priprema:

Isperite hobotnice. Maknite pipke s tijela hobotnice. Nasjeckajte pipke i sirove škampe i stavite u zdjelu. Inćune nasjeckajte i dodajte u zdjelu. Dodajte jaje, krušne mrvice, parmezan, bosiljak, sok od limuna te začinite sa soli i paprom. Rukama izmiješajte da se sve sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispunite hobotnicu sa smjesom.

U velikoj tavi na maslinovom ulju pržite hobotnicu sa svih strana dok ne porumeni. Izvadite je i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi stavite češnjak, crvenu papriku i rajčicu. Ulijte šalicu vode i bosiljak te začinite sa soli i paprom. Pirjate oko 10 minuta. Vratite hobotnicu u posudu i kuhajte oko pola sata.

Punjena hobotnica je gotova, možete je poslužiti uz palentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo