Hobotnica se može pripremati na različite načine, a jedan od njih je punjena hobotnica. Ovo jelo oduševit će sve ljubitelje morskih plodova, osobito hobotnice. Pripremite punjenu hobotnicu i uživajte u svakom zalogaju.
Punjena hobotnica sastojci:
- 4 hobotnice (oko 2 kilograma) očišćene
- 1/2 kg škampa
- 4 inćuna
- 1 jaje
- krušne mrvice
- 1/2 soka limuna
- nekoliko listova bosiljka
- 2 žlice naribanog parmezana
- konzerva pelata rajčica
- 2 češnja nasjeckanog češnjaka
- crvena paprika sitno narezane
- 3 žlice grubo nasjeckanog bosiljka
- 3 žlice maslinovog ulja
Punjena hobotnica priprema:
Isperite hobotnice. Maknite pipke s tijela hobotnice. Nasjeckajte pipke i sirove škampe i stavite u zdjelu. Inćune nasjeckajte i dodajte u zdjelu. Dodajte jaje, krušne mrvice, parmezan, bosiljak, sok od limuna te začinite sa soli i paprom. Rukama izmiješajte da se sve sjedini.
Ispunite hobotnicu sa smjesom.
U velikoj tavi na maslinovom ulju pržite hobotnicu sa svih strana dok ne porumeni. Izvadite je i ostavite sa strane.
U drugoj posudi stavite češnjak, crvenu papriku i rajčicu. Ulijte šalicu vode i bosiljak te začinite sa soli i paprom. Pirjate oko 10 minuta. Vratite hobotnicu u posudu i kuhajte oko pola sata.
Punjena hobotnica je gotova, možete je poslužiti uz palentu.