Lješnjake možete pržiti u pećnici ili na tavi kako bi dobili lijepu zlatnu boju, hrskavi zalogaj i okus maslaca. Guljenje i uklanjanje kože zapravo je jednostavno, s nekoliko jednostavnih trikova!
Postoji samo jedan sastojak koji vam je potreban pri tostiranju lješnjaka. A to je … sirovi lješnjaci! Kad ih kupujete u trgovini, imat ćete mogućnost kupiti sirove orahe ili one koji su već pečeni. Birajte sirove lješnjake ako ih planirate peći u pećnici kod kuće.
Prženje lješnjaka u pećnici postupak:
Pečenje lješnjaka u pećnici nevjerojatno je jednostavno i jednostavno za napraviti. Ako koristite maslac, ulje ili sastojke začina, umiješajte orahe u smjesu dok se lagano ne premažu.
• Zagrijte pećnicu na 200 °C.
• Veliki lim svjetlije boje obložite papirom za pečenje.
• Lješnjake stavite u jedan sloj na list.
• Tostirajte u zagrijanoj pećnici 12-15 minuta, miješajući do pola.
Tostirane lješnjake ne morate hladiti ako se čuvaju manje od nekoliko tjedana. Za najbolje rezultate čuvajte pečene lješnjake na hladnom i suhom mjestu.
Pečeni ili prepečeni lješnjaci traju do 1-2 tjedna ako se čuvaju na sobnoj temperaturi. Trajat će do 3-4 mjeseca ako se čuvaju u hladnjaku i do godinu dana ako se smrznu.