Proteinski smoothie odličan je način za nadoknadu vlakana i proteina. Ali prije nego što počnete puniti blender , morate imati na umu nekoliko stvari kada je u pitanju stvaranje najboljeg proteinskog smoothieja.
Prvo, uvijek koristite cijelo voće i povrće kao dio svoje baze. Sokovi, poput soka od naranče, zasigurno sadrže hranjive tvari poput vitamina C i, u mnogim slučajevima, obogaćeni su vitaminom D i kalcijem, ali imaju tendenciju da budu koncentrirani kada je u pitanju šećer i nemaju ta vlakna.
Lisnato povrće poput špinata ili kelja jedno je od najboljih povrća za smoothije jer je blagog okusa i jako se dobro miješa. Lisnato zelje također dodaje vlakna i masu kako bi se osjećali siti. Drugo, koristite mliječno mlijeko, ako možete. Jedna šalica mliječnog mlijeka sadrži osam grama potpunih proteina – što znači da ima svih devet esencijalnih aminokiselina.
Mlijeko biljnog podrijetla često ne sadrži dovoljno bjelančevina da bi bilo važno, a aromatizirana mogu biti s dodatkom šećera. Ako vam je jedina opcija biljno, držite se sojinog mlijeka, koje je otprilike jednako mliječnom mlijeku u smislu proteina. Treće, uvijek dodajte zdravu masnoću , koja je ključna za zdravlje srca. Zdrave masti nalaze se u avokadu, orašastim plodovima i sjemenkama te maslacu od orašastih plodova.
Slučajno, sve to dobro funkcionira u smoothieju, i po okusu i po teksturi. pokušajte izbjeći dodavanje dodatnog šećera, umjesto šećera koristite javorov sirup ili med.