Domaći proteinski kruh i to sa sirom oduševit će vaše ukućane. Proteinski kruh sa sirom mekani je kruh koji je idealan za sendviče. Kako se radi domaći proteinski kruh sa sirom otkriva recept.
Sastojci za proteinski kruh sa sirom:
- 3 šalice brašna
- 1/2 žličice sode bikarbone
- žličica soli
- 2 1/2 žličice suhog kvasca
- žlica šećera
- 1/2 šalice tople vode
- jaje
- 2 žlice maslaca
- šalica svježeg sira
Priprema proteinskog kruha sa sirom:
Pomijašajte brašno, sol i sodu bikarbonu. Zasebno pomiješajte kvasac, vodu i šećer. Kada se kvasac zapijeni dodajte u brašno. Nakon toga dodajte jaja, maslca i sir te napravite glatko tijesto.
Prekrijte tijesto i stavite na toplo mijesto na oko 2 sata.
Kada se tijesto udvostručilo premijesite ga i stavite u lim za pečenje. Pecite kruh na 180 stupnejva Celzijusa oko 20 minuta.
Prije pečena možete ga premazati jajetom i posipati sa sjemenkama lana ili prema izboru.
Proteinski kruh sa sirom je gotov, neka se ohladi prije rezanja.