Postoje različiti recepti kako se radi proteinski kruh, a jedan od njih je u kombinaciji s posnim sirom. Za izradu proteinskog kruha s posnim sirom potrebno vam je samo nekoliko sastojka koje sigurno imate kod kuće. Priprema proteinskog kruha sa posnim sirom nije zahtjevna, a kruh je gotov za sat vremena.
Proteinski kruh sa posnim sirom sastojci:
- šalica posnog sira
- 4 šalice brašna
- vrećica suhog kvasca
- 7 bjelanjaka
- 1/3 šalice mlake vode
- sol
Proteinski kruh sa posnim sirom priprema:
Pomiješajte mlaku vodu, kvasac i ostavite sa strane.
Miksajte bjelanjke i sir. Kada postane glatka smjesa dodajte kvasac. Napravite glatku smjesu i premjestite tijesto u lim za pečenje. Ostavite oko pola sata neka tijesto odmori. Kada se digne nožem napravite proreze u sredini.
Kruh pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko pola sata.