Kuharica / Recept kako se rade ukusni proteinski keksi

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada pripremali proteinske kekse kod kuće? Ne trebate trošiti puno novca na kupovanje proteinskih čokoladica ili keksa, samo pripremite ovaj recept za proteinske kekse.

5.1.2023.
11:55
Pixabay
VOYO logo

Domaći proteinski kolačići s maslacem od kikirikija su savršeno mekani. Svaki od proteinskih keksa u ovom receptu ima po 7 grama proteina.

Sastojci za proteinske kekse:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 80 g kokosovog šećera ili smeđeg šećera
  • 1/4 žličice soli
  • jaje
  • bjelanjak
  • pola žličice čistog ekstrakta vanilije
  • pola žličice sode bikarbone
  • 40 g proteina u prahu od vanilije
  • 2 žlice kokosovo brašno
  • 3 žlice malih komadića čokolade

Recept kako se rade ukusni proteinski keksi:

Postavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U srednjoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosov šećer, sol, jaje, bjelanjak i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Po vrhu pospite sodu bikarbonu. Gumenom lopaticom umiješajte proteinski prah i kokosovo brašno dok se dobro ne sjedine. Ubacite komadiće čokolade u tijesto za čokoladne kekse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam treba čvršće tijesto dodajte malo više proteina u prahu. Za rahlije tijesto poškropite tijesto s malo mlijeka i lopaticom ga preklopite dok se tijesto ne sjedini.

Malom lopaticom ili žličicom dijelite tijesto za proteinske kekse i stavljajte ga na pripremljeni lim za pečenje. Prstima nježno poravnajte vrhove keksa jer se tijekom pečenja neće raširiti već će se napuhnuti. Pecite 5 do 6 minuta, dok rubovi ne postanu jedva zlatno smeđi i suhi na dodir. Poslužite proteinske kekse nakon hlađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo