Domaći proteinski kolačići s maslacem od kikirikija su savršeno mekani. Svaki od proteinskih keksa u ovom receptu ima po 7 grama proteina.
Sastojci za proteinske kekse:
- 80 g kokosovog šećera ili smeđeg šećera
- 1/4 žličice soli
- jaje
- bjelanjak
- pola žličice čistog ekstrakta vanilije
- pola žličice sode bikarbone
- 40 g proteina u prahu od vanilije
- 2 žlice kokosovo brašno
- 3 žlice malih komadića čokolade
Recept kako se rade ukusni proteinski keksi:
Postavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U srednjoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosov šećer, sol, jaje, bjelanjak i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Po vrhu pospite sodu bikarbonu. Gumenom lopaticom umiješajte proteinski prah i kokosovo brašno dok se dobro ne sjedine. Ubacite komadiće čokolade u tijesto za čokoladne kekse.
Ako vam treba čvršće tijesto dodajte malo više proteina u prahu. Za rahlije tijesto poškropite tijesto s malo mlijeka i lopaticom ga preklopite dok se tijesto ne sjedini.
Malom lopaticom ili žličicom dijelite tijesto za proteinske kekse i stavljajte ga na pripremljeni lim za pečenje. Prstima nježno poravnajte vrhove keksa jer se tijekom pečenja neće raširiti već će se napuhnuti. Pecite 5 do 6 minuta, dok rubovi ne postanu jedva zlatno smeđi i suhi na dodir. Poslužite proteinske kekse nakon hlađenja.