Kuharica /

Recept kako se rade ukusni proteinski keksi

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada pripremali proteinske kekse kod kuće? Ne trebate trošiti puno novca na kupovanje proteinskih čokoladica ili keksa, samo pripremite ovaj recept za proteinske kekse.

5.1.2023.
11:55
Pixabay
VOYO logo

Domaći proteinski kolačići s maslacem od kikirikija su savršeno mekani. Svaki od proteinskih keksa u ovom receptu ima po 7 grama proteina.

Sastojci za proteinske kekse:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 80 g kokosovog šećera ili smeđeg šećera
  • 1/4 žličice soli
  • jaje
  • bjelanjak
  • pola žličice čistog ekstrakta vanilije
  • pola žličice sode bikarbone
  • 40 g proteina u prahu od vanilije
  • 2 žlice kokosovo brašno
  • 3 žlice malih komadića čokolade

Recept kako se rade ukusni proteinski keksi:

Postavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U srednjoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosov šećer, sol, jaje, bjelanjak i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Po vrhu pospite sodu bikarbonu. Gumenom lopaticom umiješajte proteinski prah i kokosovo brašno dok se dobro ne sjedine. Ubacite komadiće čokolade u tijesto za čokoladne kekse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam treba čvršće tijesto dodajte malo više proteina u prahu. Za rahlije tijesto poškropite tijesto s malo mlijeka i lopaticom ga preklopite dok se tijesto ne sjedini.

Malom lopaticom ili žličicom dijelite tijesto za proteinske kekse i stavljajte ga na pripremljeni lim za pečenje. Prstima nježno poravnajte vrhove keksa jer se tijekom pečenja neće raširiti već će se napuhnuti. Pecite 5 do 6 minuta, dok rubovi ne postanu jedva zlatno smeđi i suhi na dodir. Poslužite proteinske kekse nakon hlađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo