Proteinska torta od čokolade i to bez šećera savršen je desert za sve prilike i prigode. Priprema je vrlo jednostavna, a torta je gotova za samo sat vremena. Čuvajte u hladnjaku proteinsku čokoladnu tortu od 3 do 5 dana. Proteinska torta od čokolade
Sastojci za tijesto:
- 1 šalica bjelanjaka
- šalica vode
- 1/2 šalice proteinskog praha - okus čokolade
- 1/4 šalice kakaa
- žličica praška za pecivo
- 1/4 šalice kokosovog brašna
Sastojci za glazuru:
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica proteina u prahu - okus čokolade
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1-4 žlice vode
Pripremu čokoladne torte od čokolade počnite najprije tako da zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pripremite kalup za torte od 20 centimetra.
Tijesto napravite od svih sastojka. Kada dobijete glatko tijesto prelijte ga u kalup za torte. Pecite tijesto oko 30 minuta.
Biskvit ohladite i krenite u pripremu glazure.
Napravite glazuru od svih sastojaka. Stavite u posudu sastojke i miješajte tako dugo dok ne donijete željenu gustoću.
Kada se biskvit ohladi prelijte ga s glazurom, ohladite i poslužite. Proteinska torta od čokolade je gotova i spremna za posluživanje.