Proteinski desert /

Proteinska torta od čokolade - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Proteinski desert

21.7.2023.
11:41
Pixabay
VOYO logo

Proteinska torta od čokolade i to bez šećera savršen je desert za sve prilike i prigode. Priprema je vrlo jednostavna, a torta je gotova za samo sat vremena. Čuvajte u hladnjaku proteinsku čokoladnu tortu od 3 do 5 dana. Proteinska torta od čokolade

Sastojci za tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica bjelanjaka
  • šalica vode
  • 1/2 šalice proteinskog praha - okus čokolade
  • 1/4 šalice kakaa
  • žličica praška za pecivo
  • 1/4 šalice kokosovog brašna

Sastojci za glazuru:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica proteina u prahu - okus čokolade
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1-4 žlice vode

Pripremu čokoladne torte od čokolade počnite najprije tako da zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pripremite kalup za torte od 20 centimetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto napravite od svih sastojka. Kada dobijete glatko tijesto prelijte ga u kalup za torte. Pecite tijesto oko 30 minuta.

Biskvit ohladite i krenite u pripremu glazure.

Napravite glazuru od svih sastojaka. Stavite u posudu sastojke i miješajte tako dugo dok ne donijete željenu gustoću.

Kada se biskvit ohladi prelijte ga s glazurom, ohladite i poslužite. Proteinska torta od čokolade je gotova i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo