Jela sa šparogama /

Proljetni rižoto od šparoga poslužite kao glavno jelo bez mesa

Image
Foto: Pixabay

Rižoto od šparoga sa svježim začinskim bilje, parmezanom i limunom odlično je jelo. Proljetni rižoto od šparoga možete poslužiti kao glavno jelo bez mesa.

10.9.2022.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Sezona šparoga je tijekom proljeća tako da je to odlično vrijeme za pripremu proljetnog rižota od šparoga.

Sastojci potrebni za pripremu proljetnog rižota od šparoga su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • luk, nasjeckani
  • 1 šalica riže
  • 60 ml suhog bijelog vina
  • 350 g šparoga, odrezanih krajeva
  • 2 žličice svježeg soka od limuna
  • nasjeckani svježi peršin
  • svježe naribani parmezan
  • sol, papar

Upute za pripremu proljetnog rižota od šparoga:

U većem loncu zagrijte pileći temeljac. Kad prokuha držite na laganoj vatri. U drugom većem loncu zagrijte ulje i dodajte luk. Pirjajte 3 do 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte rižu; dobro promiješajte tako da riža bude svuda obložena i pirjajte dok riža ne postane malo prozirna, oko 2-3 minute. Dodajte vino i miješajte dok se ne upije.

Dodajte punu kutlaču temeljca koji se kuha; promiješajte i pričekajte dok se ne upije prije dodavanja još jedne kutlače lagano i gotovo stalno miješajući.

Nastavite s ovim postupkom dok riža ne postane kremasta, mekana na zalogaj, ali malo čvrsta u sredini.

Dodajte šparoge zajedno sa zadnjom žlicom juhe i nastavite kuhati 5 minuta, ukupno vrijeme bi trebalo biti oko 25-30 minuta od kada ste započeli s pripremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se skoro sva tekućina upije, maknite s vatre i umiješajte limunov sok, peršin i parmezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo