Kuharica /

Proljetna salata sa tjesteninom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kada vrijeme zatopli i proljeće pokuca na vrata, proljetna salata sa tjesteninom čini odličan dodatak svakom proljetnom pikniku. Pogledajte kako se priprema osvježavajuća proljetna salata sa tjesteninom.

8.9.2022.
13:47
Pixabay
VOYO logo

Klasični recept za vegetarijansku i vegansku proljetnu salatu sa tjesteninom prepun je povrća, pa je i hranjiv i ukusan. Ovaj brzi i jednostavan recept za talijansku salatu od tjestenine odlično je jelo kada tražite recept za prilog ililagano glavno jelo.

Sastojci potrebni da se pripremi proljetna salata sa tjesteninom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 grama tjestenine po želji
  • 350 grama brokule, nasjeckane
  • 200 grama cvjetače, nasjeckane
  • 150 grama svježih gljiva, narezanih na ploške
  • limenka srca artičoke, ocijeđena i nasjeckana
  • pola luka, nasjeckanog
  • 60 g crnih maslina, narezanih
  • rajčica, nasjeckana
  • avokado, nasjeckan
  • začini prema želji

Proljetna salata sa tjesteninom priprema:

Kada pripremate proljetnu salatu sa tjesteninom najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju te ocijedite i isperite tjesteninu hladnom vodom. Ako ne volite sirovo povrće u salati, brokulu i cvjetaču možete najprije vrlo lagano skuhati na pari. U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte kuhanu tjesteninu s brokulom, cvjetačom, gljivama, srcima artičoke i lukom. Začinite prema ukusu i ostavite neka se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije posluživanja pospite proljetnu salatu sa tjesteninom crnim maslinama, nasjeckanom rajčicom i avokadom. Proljetna salata sa tjesteninom je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo