Klasični recept za vegetarijansku i vegansku proljetnu salatu sa tjesteninom prepun je povrća, pa je i hranjiv i ukusan. Ovaj brzi i jednostavan recept za talijansku salatu od tjestenine odlično je jelo kada tražite recept za prilog ililagano glavno jelo.
Sastojci potrebni da se pripremi proljetna salata sa tjesteninom su:
- 400 grama tjestenine po želji
- 350 grama brokule, nasjeckane
- 200 grama cvjetače, nasjeckane
- 150 grama svježih gljiva, narezanih na ploške
- limenka srca artičoke, ocijeđena i nasjeckana
- pola luka, nasjeckanog
- 60 g crnih maslina, narezanih
- rajčica, nasjeckana
- avokado, nasjeckan
- začini prema želji
Proljetna salata sa tjesteninom priprema:
Kada pripremate proljetnu salatu sa tjesteninom najprije skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju te ocijedite i isperite tjesteninu hladnom vodom. Ako ne volite sirovo povrće u salati, brokulu i cvjetaču možete najprije vrlo lagano skuhati na pari. U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte kuhanu tjesteninu s brokulom, cvjetačom, gljivama, srcima artičoke i lukom. Začinite prema ukusu i ostavite neka se ohladi.
Prije posluživanja pospite proljetnu salatu sa tjesteninom crnim maslinama, nasjeckanom rajčicom i avokadom. Proljetna salata sa tjesteninom je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!