Prelijte proljetnu salatu ukusnim preljevom, pospite s malo sira i dodajte šaku orašastih plodova za hrskavost. Uz samo nekoliko minuta truda, napravit ćete proljetnu salatu koja pršti teksturom i okusom.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusna proljetna salata su:
- 1 vezica šparoga, nasjeckana na komade
- 60 g smrznutog graška, odmrznutog
- nekoliko šaka zelene salate
- 2 rotkvice, tanko narezane
- pola izmrvljenog feta sira
- pola avokada, očišćenog od koštica i narezanog na kockice
- 30 g nasjeckanih, prženih pistacija
- 60 g pečenog slanutka
- svježe začinsko bilje, za ukrašavanje (bosiljak, menta i/ili vlasac)
- morska sol i svježe mljeveni papar
- 60 g svježeg bosiljka
- 1 mali režanj češnjaka
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Kako biste pripremili proljetnu salatu, najprije zakuhajte veliki lonac slane vode i stavite posudu s ledenom vodom u blizini. Šparoge blanširajte oko 1 minutu, dok ne omekšaju, ali još uvijek budu svijetlo zelene. Prebacite šparoge u ledenu vodu na 1 minutu, zatim ocijedite. Ostavite šparoge da se osuše pa ih prebacite natrag u zdjelu i dodajte grašak.
Zatim napravite preljev za proljetnu salatu. U procesoru hrane izmiješajte začinsko bilje, češnjak, limunov sok, koricu, ocat, maslinovo ulje i sol. Polovicu preljeva dodajte u zdjelu sa šparogama i promiješajte. Začinite po ukusu solju i paprom. Rasporedite zelenu salatu na pladanj, zatim mješavinu šparoga, graška, rotkvice, fetu, avokado, pistacije, slanutak i začinsko bilje. Prelijte preostalim preljevom, začinite po želji s još soli i papra i poslužite proljetnu salatu.