SLASNO IZNENAĐENJE /

Pripremite netipičnu tempuru za vaše goste

Iako se tempura uglavnom radi sa kozicama ili povrćem, Tomislav Gretić pripremio ju je koristeći puretinu.

7.5.2012.
17:55
VOYO logo

Pureća tempura

SASTOJCI:

  1. 80 dkg purećih prsa,
  2. 10 dkg glatkog brašna,
  3. 10 dkg škroba,
  4. 1 jaje,
  5. soja sos,
  6. ulje,
  7. ukiseljeni đumbir
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite puretinu na veličinu zalogaja.

Smjesu za tempuru napravite tako da jednaku količinu glatkog brašna i škroba zalijete hladnom vodom. U takvu smjesu dodajte jedno jaje i lagano ga umiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narezanu puretinu uvaljajte u tempuru pa u sezam te stavite na vruće ulje.

Kad je puretina hrskava i zlatne boje, izvadite je na papir kako bi se ocijedio višak masnoće. Na puretinu dodajte malo soja sosa i servirajte uz ukiseljeni đumbir.

Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo