Naš najiskusniji barmen Marin Nekić, pripremio je posebno za Zagreb Burger Festival (koji još uvijek traje na Strossmayerovom trgu u Zagrebu i to do nedjelje 23.9.) dva posebna gin tonica s legendarnim tonicom Inka. Pripremite kod kuće ove osvježavajuće džINKA koktele, uz Marinove jednostavne savjete!
džINKA Citrus

(FOTO: Nataša Radanović)
Na dno balon čaše naribajte malo đumbira, dodajte svježi sok limuna, prstohvat suhog hibiskusa i 4 cl džina. Sve lagano promiješajte dok hibiskus ne pusti boju pa ubacite puno leda i dodajte 1 dcl tonika. Dekorirajte ploškom limuna i suhim hibiskusom. Kako ga Marin priprema, pogledajte u videu:
džINKA Collins

(FOTO: Nataša Radanović)
Tanko narežite ploške krastavca, 1 cherry rajčicu i listiće svježeg bosiljka. Sve to stavite na dno Collins čaše, ubacite par kapi Tabasca te prelijte s 4 cl džina. Izgnječite mudlerom kako biste dobili hladnu infuziju i dobro povezali sokove s alkoholom. Procijediti dobivenu infuziju preko leda i dolite 1 dcl tonika. Dekorirajte cherry rajčicom, svježim bosiljkom ili svježim krastavcem. Ovaj džINKA koktel Marin je pripremio posebno za konzumaciju s hranom s roštilja. Džin-džin!
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!