Priprema mljevenog mesa moguća je na različite načine. Postoje različiti recepti kako pripremiti jela od mljevenog mesa. Jeste li probali kombinaciju mljevenog mesa i Worcestershire umaka? Donosimo ukusan i jednostavan recept kako pripremiti mljeveno meso na drugačiji način.
Sastojci za pripremu jela od mljevenog mesa:
- 500 g mljevene junetine
- 1 glavica crvenog luka sitno nasjeckana
- 1 žlica brašna
- 1 žlica maslinovog ulja
- 300 ml goveđeg temeljca
- 3 žličice Worcestershire umaka
- Sol i papar po ukusu
Priprema mljevenog mesa:
Kako biste pripremili mljeveno meso, bit će mnogo ukusnije ukoliko najprije dodate nasjeckani luk u lonac na laganoj vatri s maslinovim uljem. Pustite luk da omekša i povremeno promiješajte.
U sljedećem koraku dodajte mljeveno meso i pržite dok ne dobije rumenu boju. Dodajte glatko brašno i snažno miješajte dok kuhate, otprilike dvije minute.
Nakon toga možete uliti vaš goveđi temeljac, Worcestershire umak te sol i papar i pustite da zavrije uz miješanje. Kad se umak malo zgusne, smanjite vatru i kuhajte 15 minuta.
Krčkajte mljeveno meso desetak minuta na laganoj vatri. Možete ga poslužiti uz rižu, krumpir ili povrće.