Kuharica /

Kako izgleda priprema koprive za jelo?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada pripremili koprivu za jelo? Saznajte kako izgleda priprema koprive za jelo.

19.3.2022.
13:38
Pixabay
VOYO logo

Kopriva se u medicini koristi tisućljećima. Barem od starih Grka, ljudi su koristili koprivu kao diuretik, lijek protiv alergija i snažno protuupalno sredstvo. Kopriva može imati i druga snažna ljekovita svojstva - zapravo toliko da postoje kontraindikacije za određene lijekove i fizičko stanje.

Kako izgleda priprema koprive za jelo? Kako kuhati koprivu? Kopriva je zapravo vrlo laka za pripremu. Najprije koprivu blanširajte. Zagrijte veliki lonac slane, kipuće vode. Zatim, ne dirajući koprive, izbacujte ih izravno iz vrećice u lonac. Pritisnite ih šupljom žlicom ili hvataljkama da ih potpuno uronite. Neka se tako kuhaju oko 45 sekundi do jedne minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga ocijedite i kuhajte. Koprive ocijedite u cjedilu i ocijedite svu suvišnu vlagu. U ovom trenutku, kopriva je spremna za rukovanje. Pirjajte ih s maslinovim uljem, češnjakom, soli i paprom za jednostavnu zelenu salatu ili ih pretvorite u tjesteninu s proljetnim pestom od koprive. Listovi se također mogu skuhati u hranjiv čaj. Upravo tako se može pripremiti kopriva za jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo