Recept i priprema / Kako se priprema kopriva kao špinat?

Image
Foto: Pixabay

Kopriva ima razne zdravstvene dobrobiti, a najbolji način iskorištavanja dobrobiti koprive je konzumacija koprive. Stoga je korisno znati način pripreme koprive kao špinat.

13.8.2022.
11:51
Pixabay
VOYO logo

Kopriva se stoljećima koristi kao hrana i kao sastavni dio tradicionalne medicine. Iako je kopriva teška za rukovanje zbog svojih bodljikavih listova, ona je zapravo puna okusa i vitamina. Kada se koprive pravilno skuhaju, njihov okus je prekrasan. Koprivu je prije konzumacije potrebno dobro očistiti i oguliti.

Sastojci potrebni da se pripremi kopriva kao špinat su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama koprive
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol

Prvo što trebate učiniti kada pripremate koprivu kao špinat je očistiti koprivu. Zakuhajte lonac posoljene vode i blanširajte koprive 4 minute. Brzo ih ohladite u posudi s ledenom vodom. Koprivu prije pirjanja ocijedite što je moguće suše. Nakon što su vaše koprive očišćene ili blanširane, zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte ulje. Dodajte koprivu i pirjajte, često miješajući, dok kopriva ne omekša, oko 2 minute. Ovaj način pripreme koprive kao špinata je gotov i koprive su spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo