Registriraj se
Ako imaš postojeću Voyo pretplatu i registriraš se s istim mailom, uživat ćeš u net.hr portalu bez oglasa.
  • Najmanje 8 znakova
  • Barem jedan broj
  • Barem jedno veliko slovo
  • Barem jedan poseban znak
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako se priprema kopriva kao špinat?

Kopriva ima razne zdravstvene dobrobiti, a najbolji način iskorištavanja dobrobiti koprive je konzumacija koprive. Stoga je korisno znati način pripreme koprive kao špinat.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kopriva se stoljećima koristi kao hrana i kao sastavni dio tradicionalne medicine. Iako je kopriva teška za rukovanje zbog svojih bodljikavih listova, ona je zapravo puna okusa i vitamina. Kada se koprive pravilno skuhaju, njihov okus je prekrasan. Koprivu je prije konzumacije potrebno dobro očistiti i oguliti.

Sastojci potrebni da se pripremi kopriva kao špinat su:

500 grama koprive

2 žlice maslinovog ulja

Sol

Prvo što trebate učiniti kada pripremate koprivu kao špinat je očistiti koprivu. Zakuhajte lonac posoljene vode i blanširajte koprive 4 minute. Brzo ih ohladite u posudi s ledenom vodom. Koprivu prije pirjanja ocijedite što je moguće suše. Nakon što su vaše koprive očišćene ili blanširane, zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte ulje. Dodajte koprivu i pirjajte, često miješajući, dok kopriva ne omekša, oko 2 minute. Ovaj način pripreme koprive kao špinata je gotov i koprive su spremne za posluživanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike