Kopriva se stoljećima koristi kao hrana i kao sastavni dio tradicionalne medicine. Iako je kopriva teška za rukovanje zbog svojih bodljikavih listova, ona je zapravo puna okusa i vitamina. Kada se koprive pravilno skuhaju, njihov okus je prekrasan. Koprivu je prije konzumacije potrebno dobro očistiti i oguliti.
Sastojci potrebni da se pripremi kopriva kao špinat su:
- 500 grama koprive
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol
Prvo što trebate učiniti kada pripremate koprivu kao špinat je očistiti koprivu. Zakuhajte lonac posoljene vode i blanširajte koprive 4 minute. Brzo ih ohladite u posudi s ledenom vodom. Koprivu prije pirjanja ocijedite što je moguće suše. Nakon što su vaše koprive očišćene ili blanširane, zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte ulje. Dodajte koprivu i pirjajte, često miješajući, dok kopriva ne omekša, oko 2 minute. Ovaj način pripreme koprive kao špinata je gotov i koprive su spremne za posluživanje.