Recept i priprema /

Kako se priprema kopriva kao špinat?

Image
Foto: Pixabay

Kopriva ima razne zdravstvene dobrobiti, a najbolji način iskorištavanja dobrobiti koprive je konzumacija koprive. Stoga je korisno znati način pripreme koprive kao špinat.

13.8.2022.
11:51
Pixabay
VOYO logo

Kopriva se stoljećima koristi kao hrana i kao sastavni dio tradicionalne medicine. Iako je kopriva teška za rukovanje zbog svojih bodljikavih listova, ona je zapravo puna okusa i vitamina. Kada se koprive pravilno skuhaju, njihov okus je prekrasan. Koprivu je prije konzumacije potrebno dobro očistiti i oguliti.

Sastojci potrebni da se pripremi kopriva kao špinat su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama koprive
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol

Prvo što trebate učiniti kada pripremate koprivu kao špinat je očistiti koprivu. Zakuhajte lonac posoljene vode i blanširajte koprive 4 minute. Brzo ih ohladite u posudi s ledenom vodom. Koprivu prije pirjanja ocijedite što je moguće suše. Nakon što su vaše koprive očišćene ili blanširane, zagrijte veliku tavu na jakoj vatri i dodajte ulje. Dodajte koprivu i pirjajte, često miješajući, dok kopriva ne omekša, oko 2 minute. Ovaj način pripreme koprive kao špinata je gotov i koprive su spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo