Osušite govedinu tapkanjem papirnatim ručnikom prije pečenja. Tekućina koja cvrči u tavi, stvarajući paru koja može loše utjecati na pripremanje govedine.
Narežite govedinu kada je malo zamrznuta. Stavite govedinu u zamrzivač na tridesetak minuta ili dok se ne stegne, kako bi se meso lakše rezalo na trakice. Pravilno rezanje vaše govedine pomaže da bude mekša.
Pljeskavice, mesne štruce, mesne okruglice i drugi recepti od mljevene junetine bit će ukusniji ako s mesom rukujete što je moguće manje uz dodavanje začina i ostalih sastojaka.
Izbjegavajte korištenje vilice kako ne bi oštetili govedinu i da ona prerano ne pusti aromatične sokove. Kada okrećete hamburgere, nemojte pritiskati govedinu lopaticom – inače ćete izgubiti sokove koji čine vaš hamburger finijim.
Govedina se ne smije peći na visokim temperaturama kako se ne bi preprekla izvana, a nedovoljno iznutra. Koristite srednju vatru kod pečenja, kao što su pečenje na roštilju i pirjanje, a srednje jaku za prženje uz miješanje.
Ako solite govedinu prije pečenja možete iz nje izvući vlagu i sokove iz mesa.