Mesna jela /

Priprema govedine - kako pripremiti govedinu?

Image

Govedina je raj za svakog gurmana, no treba paziti na nekoliko trikova prilikom pripremanja. Kako pripremiti govedinu?

22.1.2022.
15:53
VOYO logo

Osušite govedinu tapkanjem papirnatim ručnikom prije pečenja. Tekućina koja cvrči u tavi, stvarajući paru koja može loše utjecati na pripremanje govedine.

Narežite govedinu kada je malo zamrznuta. Stavite govedinu u zamrzivač na tridesetak minuta ili dok se ne stegne, kako bi se meso lakše rezalo na trakice. Pravilno rezanje vaše govedine pomaže da bude mekša.

Pljeskavice, mesne štruce, mesne okruglice i drugi recepti od mljevene junetine bit će ukusniji ako s mesom rukujete što je moguće manje uz dodavanje začina i ostalih sastojaka.

Izbjegavajte korištenje vilice kako ne bi oštetili govedinu i da ona prerano ne pusti aromatične sokove. Kada okrećete hamburgere, nemojte pritiskati govedinu lopaticom – inače ćete izgubiti sokove koji čine vaš hamburger finijim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govedina se ne smije peći na visokim temperaturama kako se ne bi preprekla izvana, a nedovoljno iznutra. Koristite srednju vatru kod pečenja, kao što su pečenje na roštilju i pirjanje, a srednje jaku za prženje uz miješanje.

Ako solite govedinu prije pečenja možete iz nje izvući vlagu i sokove iz mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
jarak
NOVA EPIZODA
VOYO logo