Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Mesna jela /

Priprema govedine - kako pripremiti govedinu?

Govedina je raj za svakog gurmana, no treba paziti na nekoliko trikova prilikom pripremanja. Kako pripremiti govedinu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Osušite govedinu tapkanjem papirnatim ručnikom prije pečenja. Tekućina koja cvrči u tavi, stvarajući paru koja može loše utjecati na pripremanje govedine.

Narežite govedinu kada je malo zamrznuta. Stavite govedinu u zamrzivač na tridesetak minuta ili dok se ne stegne, kako bi se meso lakše rezalo na trakice. Pravilno rezanje vaše govedine pomaže da bude mekša.

Pljeskavice, mesne štruce, mesne okruglice i drugi recepti od mljevene junetine bit će ukusniji ako s mesom rukujete što je moguće manje uz dodavanje začina i ostalih sastojaka.

Izbjegavajte korištenje vilice kako ne bi oštetili govedinu i da ona prerano ne pusti aromatične sokove. Kada okrećete hamburgere, nemojte pritiskati govedinu lopaticom – inače ćete izgubiti sokove koji čine vaš hamburger finijim.

Govedina se ne smije peći na visokim temperaturama kako se ne bi preprekla izvana, a nedovoljno iznutra. Koristite srednju vatru kod pečenja, kao što su pečenje na roštilju i pirjanje, a srednje jaku za prženje uz miješanje.

Ako solite govedinu prije pečenja možete iz nje izvući vlagu i sokove iz mesa.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike