Zdrava hrana /

Bakalar na bijelo: Kako pripremiti bakalar na bijelo za zamrzavanja

Image

Bakalar je vrlo popularna riba zbog svog ukusnog i nježnog okusa. Donosimo kako pripremiti bakalar na bijelo za zamrzavanje.

4.10.2021.
16:27
VOYO logo

Bakalar je popularna riba za jelo jer je hranjiva i aromatična. Ova riba se može pripremiti na mnogo različitih načina, od kojih se može kuhati, pržiti, peći i kuhati na pari. No, može li se bakalar zamrznuti? Da, bakalar možete zamrznuti, i kuhan i sirov. Zbog velike količine vode bakalar se prilično dobro smrzava. Kako bi bakalar ostao svjež i zadržao kvalitetu dok je u zamrzivaču, prvo ga treba pripremiti. Također, potrebno je pravilno skladištenje kako bi bakalar ostao svjež oko 2-3 mjeseca.

Najprije morate pripremiti bakalar na bijelo za zamrzavanje. S obzirom da je ovo članak o smrzavanju bakalara na bijelo, pretpostaviti ćemo da ste već pripremili bakalar na bijelo za zamrzavanje. Zatim pričekajte da se bakalar ohladi na sobnu temperaturu. Lagano pritisnite na bakalar čistim suhim papirnatim ručnikom kako biste uklonili višak vlage s njega. Koristeći aluminijsku foliju, bakalar na bijelo za zamrzavanje potpuno omotajte. Provjerite da nijedan dio ribe nije izložen. U vrećicu za zamrzavanje stavite umotanu ribu. Uklonite višak zraka iz vrećice pritiskom na vrećicu. Ako u vrećici ima zraka, to će uzrokovati opekline ribe od zamrzivača. Čvrsto zatvorite vrećicu i označite je s datumom smrzavanja. Kuhani bakalar stavite na pladanj i prebacite u zamrzivač. Budući da su kuhani bakalar krhki, meso se može raspasti. Korištenje pladnja pomoći će zadržati njezinu strukturu dok se ne smrzne. Kad se bakalar smrzne, izvadite ladicu iz zamrzivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je način kako se priprema bakalar na bijelo za zamrzavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo