Malo drugačiji prilog uz kuhanu šunku je kremasti špinat. Ovaj prilog obogatit će svako jelo, a izvrsno se slaže i uz kuhanu šunku. Korištenje svježeg špinata umjesto smrznutog daje ovom jelu laganu hrskavost kako bi uravnotežio ostatak kremaste, siraste teksture.
Sastojci potrebni da bi pripremili ovaj izvrstan prilog uz šunku su:
- maslac
- luk, nasjeckani
- mljeveni češnjak
- sol, papar
- malo naribanog muškatnog oraščića
- 30 g brašna
- 700 ml mlijeka
- svježi špinat
- mozzarella
- 100 g krem sira
- naribani parmezan
Upute za pripremu ovog priloga za šunku:
Zakuhajte veliki lonac vode s dvije žličice soli, dodajte špinat i kuhajte samo dok ne uvene, oko 1 minutu. Špinat ocijedite i ispirite hladnom vodom dok se ne ohladi i iscijedite vodu iz svake šake špinata. Narežite špinat.
U velikoj tavi otopite maslac s češnjakom i lukom. Kuhajte na srednje laganoj temperaturi 8-10 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić.
Dodajte brašno i lagano miješajte kuhačom i kuhajte 2-3 minute do vrenja. Nakon toga dodajte mozarellu i krem sir. Kuhajte 6-8 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.
Dodajte špinat i parmezan i promiješajte da se sjedini.