Bez obzira radite li janjeće kotlete ili pečete cijelu nogu, to će se izvrsno uklopit prilog od povrća. Evo nekoliko naših omiljenih priloga-poput pečene cvjetače i mrkve za posluživanje kao prilog uz janjetinu.
Pržena mrkva je jedan od super priloga za janjetinu. Ona se prži zajedno s kimom, lukom i koricom limuna. Ova mrkva je savršen prilog uz janjetinu.
Također kao prilog uz janjetinu možete koristiti i karfiol s prženim rajčicama, peršinom i krušnim mrvicama. Karfiol je jedno od naših omiljenih povrća svih vremena, ali ponekad nam dosadi samo ga peći sa soli i maslinovim uljem.
Začinite stvari slatkim rajčicama i malim dodatkom hrskavosti. Salate su uvijek dobar prilog pa tako i salata od cvjetače, pomegrana i jabuke. Ova salata ima sve: slatke i hrskave kriške jabuke, cvjetaču začinjenu kimom i neodoljiv preljev od tahinija i meda. Jedan od najpoznatijih priloga uz janjetinu jest prženi krumpir, sada tom krumpiru dodajte ružmarin i to je to imate savršen prilog za jelo.
Jeste li ikada čuli za prilog topljeni luk? E upravo taj luk je savršen prilog uz janjetinu. Ovaj prilog zvuči jednostavno, ali konačni rezultat-karamelizirani luk slatkog okusa-zapravo je izvanredan.
Salata od pršuta i sira je jedan divni prilog koji će u vašim ustima stvoriti savršenu simfoniju okusa. Isto tako tko je rekao da se lijepe salate moraju sakriti u zdjele? Uzmite svoj omiljeni pladanj i na njega postavite ovu zanimljivu salatu od pršuta i sira.