Quiche je slana krema od jaja pečena u prhkom tijestu. Najveći problem prilikom pripreme quichea je priprema prhkog tijesta, međutim uz nekoliko trikova i savjeta, niti to nije problem. Potrebno je samo 10 minuta da napravite tijesto i razvaljate ga, zatim 20 minuta da se ohladi i bude spremno za pečenje.
Sastojci potrebni da se pripremi prhko tijesto za quiche su:
- 1 jaje
- 2 i pol žlice ledene vode
- 20 dkg brašna
- pola žličice soli
- 10 žlica neslanog maslaca, narezanog na male kockice
Kako biste pripremili prhko tijesto za quiche najprije u maloj zdjeli za umutite zajedno jaje i ledenu vodu te ostavite posudu sa strane. U drugu zdjelu dodajte brašno i sol. Pulsirajte kratko dok se ne pomiješa. Dodajte komadiće maslaca narezane na kockice i mijesite dok smjesa ne nalikuje grubom brašnu. Dodajte u smjesu jaje i vodu. Ponovno pulsirajte dok se ne formira lijepo tijesto.
Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu dasku. Razvaljajte koru za quiche tako da odgovara mjerama vaše posude za quiche. Položite razvaljano tijesto na vrh posude za quiche. Rukama nježno pritisnite tijesto na svoje mjesto, a nožem odrežite višak tijesta koji visi preko ruba posude. Posudu za quiche s tijestom stavite u zamrzivač na otprilike 20-25 minuta. Prhko tijesto za quiche je gotovo i spremno za punjenje i pečenje. Dobar tek!