Kuharica /

Kako i zašto se radi prhko tijesto sa sodom bikarbonom?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada radili prhko tijesto sa sodom bikarbonom? Ako niste, saznajte zašto biste trebali raditi prhko tijesto sa sodom bikarbonom.

2.5.2022.
15:02
Pixabay
VOYO logo

Prhko tijesto sa sodom bikarbonom nije nova stvar. To su koristili naši predci kada još nisu znali za prašak za pecivo. Osim u kuhinji i slastičarstvu, soda bikarbona ima niz područja gdje se može primjenjivati, odnosno ne postoji područje u domaćinstvu u kojem ona nema svoju vrijednost.

Prhko tijesto sa sodom bikarbonom koristi se kada u kućanstvu nedostaje prašak za pecivo, no malo tko zaista koristi kao zamjenu. Razloga je mnogo zašto biste trebali koristi kao zamjenu, a prvi i glavni je taj da je zdraviji od praška za pecivo, a učinak mu je jednak, ako ne i bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, bilo bi dobro da prestane koristiti i kupovati prašak za pecivo, već da pripremate prhko tijesto sa sodom bikarbonom. Način na koji se priprema prhko tijesto sa sodom bikarbonom jest da 1 žličica sode zamjenjuje 2 žličice praška za pecivo. I to je to, sva mudrost koju morate znati za upotrebu sode u prhkom tijestu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo