Kuharica /

Kako i zašto se radi prhko tijesto sa sodom bikarbonom?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada radili prhko tijesto sa sodom bikarbonom? Ako niste, saznajte zašto biste trebali raditi prhko tijesto sa sodom bikarbonom.

2.5.2022.
15:02
Pixabay
VOYO logo

Prhko tijesto sa sodom bikarbonom nije nova stvar. To su koristili naši predci kada još nisu znali za prašak za pecivo. Osim u kuhinji i slastičarstvu, soda bikarbona ima niz područja gdje se može primjenjivati, odnosno ne postoji područje u domaćinstvu u kojem ona nema svoju vrijednost.

Prhko tijesto sa sodom bikarbonom koristi se kada u kućanstvu nedostaje prašak za pecivo, no malo tko zaista koristi kao zamjenu. Razloga je mnogo zašto biste trebali koristi kao zamjenu, a prvi i glavni je taj da je zdraviji od praška za pecivo, a učinak mu je jednak, ako ne i bolji.

Stoga, bilo bi dobro da prestane koristiti i kupovati prašak za pecivo, već da pripremate prhko tijesto sa sodom bikarbonom. Način na koji se priprema prhko tijesto sa sodom bikarbonom jest da 1 žličica sode zamjenjuje 2 žličice praška za pecivo. I to je to, sva mudrost koju morate znati za upotrebu sode u prhkom tijestu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike