Koliko vam se puta dogodilo da ste nešto premalo ili previše izmiksali i umjesto savršene, dobila se prerijetka krema za tortu? Rješenja kako se to može spasiti, odnosno zgusnuti postoje, no mnogi ne znaju za njih.
Prvi način kako se može spasiti prerijetka krema za tortu jest da kupite gotove tzv. zgušnjivače, odnosno proizvode za zgušnjavanje. Oni se mogu kupiti u svakom supermarketu, a pripremite ih prema uputi na pakiranju. Dodajte ih u kremu i vaša će prerijetka krema za tortu ubrzo postati savršena.
Drugi način, malo kompliciranji, ali koji vam isto može pomoći u tome da se prerijetka krema za tortu spasi jest želatina. Želatinu također pripremite prema uputi na pakiranju i dodajte u kremu. Nažalost, iako će vaša prerijetka krema za tortu ubrzo postati gusta, osjetit će se želatina pa preporučamo da dodate neku slatku aromu kako biste neutralizirali okus.
Način kako se prerijetka krema za tortu može spasiti postoji, stoga nemojte odustati i odmah sve baciti u smeće!