Za ovaj recept za preljev od šumskog voća za panna cottu možete koristiti smrznuto ili svježe voće, ako koristite smrznuto voće, obavezno ga otopite prije upotrebe. Količinu šećera također možete prilagoditi svojim željama. Ovaj preljev od šumskog voća za panna cottu možete napraviti unaprijed i čuvati u hladnjaku do tjedan dana.
Sastojci za preljev od šumskog voća za panna cottu:
- 150 g miješanog šumskog voća (kao što su maline, kupine, borovnice i crveni ribizl)
- 30 g granuliranog šećera
- 50 ml vode
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Preljev od šumskog voća za panna cottu priprema:
U srednje velikoj posudi pomiješajte miješano šumsko voće, šećer i vodu. Neka smjesa zavrije na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru i pustite da se smjesa kuha oko 5 minuta, odnosno dok voće ne omekša i pusti sok. U maloj posudi pomiješajte kukuruzni škrob i ekstrakt vanilije. Postupno dodajte ovu smjesu u lonac i dobro promiješajte.
Kuhajte smjesu dodatne 2 minute, ili dok se ne zgusne. Maknite lonac s vatre i pustite da se preljev ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon što se ohladi, prelijte preljev preko Panna Cotte. Poslužite preljev od šumskog voća za panna cottu i uživajte u svom ukusnom desertu.