Preljev od šumskog voća sa želatinom možete pripremiti u roku od 15 minuta. Donosimo provjereni recept kako se radi preljev od šumskog voća i želatine.
Sastojci za preljev od šumskog voća sa želatinom:
- 3 listića želatine, crvena
- 3 listića želatine, prozirna
- voda za namakanje
- 500 ml soka od ribizle
- 500 g šumsko voće
- 250 ml vrhnja
- vanilin šećer
- šećer
Kako biste napravili preljev od šumskog voća sa želatinom, prvo je potrebno pripremiti želatinu na način da je prvo stavite u hladnu vodu na nekoliko minuta.
Zatim je želatinu potrebno ocijediti, a nakon toga i zagrijati uz 125 ml ribiza sve dok se želatina ne otopi do kraja. Potom dodajte ostatak nektra, ali skroz polako.
Hladnom vodom operite četiri zdjelice za desert i u njih ulijte sok sa napravljenom želatinom. Na vrh stavite smrznuto šumsko voće i stavite u hladnjak na 4 sata da se preljev potpuno ohladi.
Prije nego izvadite preljev od šumskog voća sa želatinom iz hladnjaka, izmiksajte šlag sa vanilin šećerom.
Pripremljeni šlag poslužite uz preljev od šumskog voća sa želatinom.