Predjela od lisnatog tijesta uvijek su dobro rješenje. Kako napraviti predjelo od lisnatog tijesta?
Sastojci za predjelo od lisnatog tijesta:
- lisnato tijesto
- 1 čajna žličica suhih začina
- 10 dkg ribanog parmezana
- 1 jaje
- 1 žlica mlijeka ili vode
Priprema predjela od lisnatog tijesta:
Napravite preljev za jaja tako da umutite jaje sa žlicom mlijeka ili vode. Naribajte sir.
Tijesto bi trebalo biti debljine oko 2 mm. Lim lisnatog tijesta stavite na komad papira za pečenje.Tijesto s obje strane lagano posuti brašnom. Premažite list lisnatog tijesta vodom od jaja.
List lisnatog tijesta pospite suhim začinskim biljem, a zatim naribanim parmezanom. Rukama utisnite sir da se zalijepi za tijesto. Izrežite tijesto na trake od 2,5 cm. Zagrijte pećnicu na 200°C.
Stavite lisnato tijesto za predjelo u hladnjak na 10 minuta. Tako ćete lakše uvijati tijesto.
Zavrnite krajeve svake trake u suprotnim smjerovima dok lisnato tijesto za predjelo ne postane spiralno. Sloj sira trebao bi biti okrenut prema unutra, a obična strana prema van na uvijanju. Slamčice treba staviti malo razmaknute na papir za pečenje (lisnato tijesto će povećati volumen). Premažite slamke sredstvom za pranje jaja.
Pecite 12 minuta, zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite oko 12 minuta dok ne porumene. Pripazite na slamke na kraju pečenja da ne porumene previše. Vrijeme pečenja predjela od lisnatog tijesta može varirati ovisno o pećnici.
Predjelo od lisnatog tijesta poslužite kada se ohladi.