Kuharica /

Kako pravilno kuhati kvinoju?

Image
Foto: Pixabay

Kvinoja je vrlo zdrava namirnica i treba ju čim više uvrstiti u jelovnik. Kako pravilno kuhati kvinoju?

5.2.2022.
16:26
Pixabay
VOYO logo

Za pravilnu pripremu kvinoje, najprije je isperite. Nakon toga stavite kvinoju u cjedilo. Temeljito je isperite pod hladnom, tekućom vodom. Protrljajte je rukom dok je perete pod mlazom vode.

Nakon toga zagrijte maslinovo ulje u malom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte unutra ocijeđenu kvinoju i kuhajte uz stalno miješanje da voda ispari, oko dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga dodajte tekućinu i zakuhajte. Umiješajte vodu ili juhu i sol. Pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte poklopljeno oko 15 minuta. Smanjite toplinu na najnižu razinu. Pokrijte i kuhajte još dodatnih 15 minuta.

Maknite lonac s vatre i ostavite poklopljeno da odstoji još pet minuta. Kvinoju nježno razmutite vilicom i poslužite. Ako na dnu posude ostane tekućina ili ako je kvinoja još uvijek malo tvrda, vratite lonac na laganu vatru i kuhajte poklopljeno još pet minuta, dok ne upije svu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo