Kuharica /

Kako pravilno kuhati kvinoju?

Image
Foto: Pixabay

Kvinoja je vrlo zdrava namirnica i treba ju čim više uvrstiti u jelovnik. Kako pravilno kuhati kvinoju?

5.2.2022.
16:26
Pixabay
VOYO logo

Za pravilnu pripremu kvinoje, najprije je isperite. Nakon toga stavite kvinoju u cjedilo. Temeljito je isperite pod hladnom, tekućom vodom. Protrljajte je rukom dok je perete pod mlazom vode.

Nakon toga zagrijte maslinovo ulje u malom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte unutra ocijeđenu kvinoju i kuhajte uz stalno miješanje da voda ispari, oko dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga dodajte tekućinu i zakuhajte. Umiješajte vodu ili juhu i sol. Pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte poklopljeno oko 15 minuta. Smanjite toplinu na najnižu razinu. Pokrijte i kuhajte još dodatnih 15 minuta.

Maknite lonac s vatre i ostavite poklopljeno da odstoji još pet minuta. Kvinoju nježno razmutite vilicom i poslužite. Ako na dnu posude ostane tekućina ili ako je kvinoja još uvijek malo tvrda, vratite lonac na laganu vatru i kuhajte poklopljeno još pet minuta, dok ne upije svu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo