Ovo je odličan savjet za uštedu vremena kada želite svježi kruh bez čekanja da se digne. Evo kako izgleda zamrzavanje tijesta za kruh na pravilan način. Iskoristite pripremljeno tijesto bez pogreške.
Napravite tijesto prema uputama za recept i ostavite da se tijesto digne. Ukucajte tijesto i zatim ga oblikujte u valjke ili štrucu. Zamrznite tijesto ili na lagano podmazanoj tepsiji ili kalupu za kruh.
Nakon što se zamrzne izvadite iz kalupa/pladnja i čvrsto zamotajte u prozirnu foliju ili zatvorite u vrećicu za zamrzavanje. Umotano tijesto datirajte i zamrznite. Tijesto potrošite u roku od 6 mjeseci. Upravo ste naučili kako izgleda pravilno zamrzavanje tijesta za kruh.
Kada budete spremni upotrijebite tijesto. Uklonite ambalažu i vratite tijesto u nauljeni pleh/tepsiju i prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom. Ostavite da se odmrzne/diže na toplom dok tijesto ne udvostruči svoju veličinu i ne postane lagano i lisnato.
Pazite da ne pretjerate s odmrzavanje. Ispecite kruh u pećnici prema uputama za recept. Možda ćete trebati peći svoj kruh malo duže (dodatnih 10-15 minuta). Sada ste sigurni u svoje sposobnosti zamrzavanja tijesta za kruh.