Kuhani ili pečeni kesteni? Pečeni kesteni su najbolji kada su svježi. Otkrivamo kako se peku kesteni u pećnici jer je ovo zasigurno najlakša metoda. U sat vremena u svojoj prekrasnoj posudi imat ćete hrpu hrskavih kestena.
Isperite kestene hladnom tekućom vodom. Stavite ravnu stranu kestena prema dolje na dasku za rezanje. Zarežite ga vodoravno po zaobljenoj strani oštrim nože. Napravite drugi rez oblikujući X. Sada izrezane kestene prebacite u zdjelu. Prelijte ih hladnom vodom i ostavite da odstoje sat vremena.
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijusa. Poslažite kestene u lim u jednom sloju. Pecite 25-30 minuta. Izvadite iz pećnice i stavite u kuhinjsku krpu. Pustite ih da se kuhaju na pari u “vrećici” 10-15 minuta. Pazeći da se ne opečete, nježno stisnite kestene koristeći kuhinjsku krpu kao štit za uklanjanje kore. Trebali biste čuti pucketanje pečenih kožica kestena dok to radite.
Da biste ogulili koru, premjestite pečene kestene na pladanj i uklonite vanjsku ljusku s kestena dok su još vrući tako da nježno povučete znak "X", skinete papirnatu kožicu i izvadite meso. Bacite loše kestene koji su pokvareni iznutra. Uživajte u pečenim kestenima i koristite ih s omiljenim biljem ili začinima.
Sada kada znate kako se peku kesteni, vrijeme je da ih i vi ovako hrskavo pripremite.