Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Priprema bulgura /

Spoj bulgura i povrća daje povrtni bulgur - savršeno jelo za sve prigode

Bulgur je idealan odabir kao prilog, ali kako pripremiti bulgur. Donosimo vam recept za pripremu povrtnog bulgura.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako jednostavi bulgur s povrćem u jednom loncu pretvoriti u savršeno jelo? Kombinacijom povrća i mješavine začina.

Nježni bulgur preliven je raznolikim šarenim povrćem za ukusan i zdrav prilog, a njegova priprema je prilično jednostavnog karaktera i odvija se u svega nekoliko koraka.

Prvi korak za pripremu povrtnog bulgura odnosi se na pripremu bulgura na pari gdje su nam potrebne:

2 šalice temeljca

1 šalica finog bulgura

3/4 žličice morske soli

1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra.

Najprije stavljamo temeljac, sol i papar u srednji lonac i pustimo da zavrije. Kad zavrije, umiješamo bulgur. Pokrijemo čvrsto zatvorenim poklopcem i maknemo sve s vatre. Zatim to tako stavimo da odmara 20 -ak minuta dok pripremamo povrće.

Za pripremu povrća povrtnog bulgura potrebni su:

1/2 šalice luka

3/4 šalice tikvica

1/2 šalice mrkve

1/2 šalice crvene paprike

1/4 šalice celera

1 do 2 režnja češnjaka.

Svo povrće potrebno je sitno narezati i svako ostaviti sa strane. Češnjak nasjeckati. Treći, odnosno zadnji korak odnosi se na tkz. znojenje povrća u kojem su nam potrebne: 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, morska sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu. Da bismo oznojili povrće, zagrijemo veliku, neprianjajuću tavu na srednje niskoj temperaturi. Dodamo ulje, luk i prstohvat soli.

Zatim je potrebno znojiti luk oko 3 do 5 minuta ili dok ne postane proziran. Zatim dodajemo mrkvu, celer i češnjak te nastavimo znojiti još oko 5 minuta ili dok ne počnu omekšavati. Na kraju se dodaje crvena paprika i tikvice i nastavi se znojiti dok sve ne omekša i skuha. Začinimo solju i paprom po ukusu. Kad se bulgur odmori, lagano ga rahlite vilicom. Izlijte bulgur u tavu i lagano ga bacite da se sjedini. Opet probajte začin i poslužite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike