Povrtna juha s ječmom okrijepljujuća je juha koju možete poslužiti kao predjelo. Kako napraviti povrtnu juhu s ječmom?
Za pripremu povrtne juhe s ječmom potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 mrkve nasjeckane
- 1 stabljika celera - nasjeckana
- 2 režnja češnjaka - protisnuta
- 1 glavica nasjeckane brokule
- 2 šalice palete rajčice - zdrobljene
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 2 šalice sjeckanog špinata
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice sušenog timijana
- 1/4 žličice suhog ružmarina
- 1 šalica ječma
Povrtna juha s ječmom priprema:
Zagrijete juhu i dodjate nareuanu mrkvu, celer, češnjak i brokulu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve kuhajte oko 5 minuta. Zatim dodjate rajčicu, povrtni temeljac, špinat koji ste nasjeckali. Začinite sa soli i paprom. Neka zavrije te kuhajte još 10 minuta.
Na kraju dodajte ječam i kuhajte još 10 minuta. Povrtna juha s ječmom je gotova za samo 20 minuta, možete je poslužiti dok je još topla.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa