Jela s lisnatim tijestom /

Kako napraviti predjelo od povrća u lisnatom tijestu?

Image
Foto: Pixabay

Svježe povrće u lisnatom tijestu pripremite za samo pola sata. Kako napraviti predjelo od povrća u lisnatom tijestu?

1.9.2022.
14:00
Pixabay
VOYO logo

Povrće u lisnatom tijestu? Da moguće je. Lisnato je spremno za sve priloge, pa tako i za ukusno povrće koje je još bolje domaće.

Sastojci koji će vam biti potrebni kod izrade povrća u lisnatom tijestu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • paket smrznutog lisnatog tijesta
  • šalice vode
  • 1/2 kg mrkve
  • 1 žličica soli
  • 45 dkg graška
  • poriluk (samo bijeli dio), narezan na ploške
  • žličica mljevenog češnjaka
  • žlica maslaca
  • limenka pirea od rajčice
  • konzerva rajčice narezane na kockice, neocijeđene
  • 2 žličice šećera
  • 2 žličice sušenog origana
  • 1/2 žličice papra
  • konzerva graha

Ispecite kore od lisnatog tijesta prema uputama na pakiranju. U međuvremenu, zakuhajte vodu. Dodajte mrkvu i 1/2 žličice soli. Smanjite toplinu na srednju i kuhajte 8-10 minuta ili dok ne omekša. Dodajte grašak i kuhajte 1 minutu. Ocijedite i ostavite sa strane.

U velikoj tavi pirjajte poriluk i češnjak na maslacu dok poriluk ne postane hrskav. Dodajte pire od rajčice, rajčice, šećer, origano, papar i preostalu sol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite da povrće prokuha. Smanjite toplinu. Dodajte grah i mješavinu mrkve i kuhajte 5 minuta ili dok se povrće ne zagrije.

Skinite vrhove s lisnatog tijesta i napunite ga mješavinom povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo