Povrće u lisnatom tijestu? Da moguće je. Lisnato je spremno za sve priloge, pa tako i za ukusno povrće koje je još bolje domaće.
Sastojci koji će vam biti potrebni kod izrade povrća u lisnatom tijestu su:
- paket smrznutog lisnatog tijesta
- šalice vode
- 1/2 kg mrkve
- 1 žličica soli
- 45 dkg graška
- poriluk (samo bijeli dio), narezan na ploške
- žličica mljevenog češnjaka
- žlica maslaca
- limenka pirea od rajčice
- konzerva rajčice narezane na kockice, neocijeđene
- 2 žličice šećera
- 2 žličice sušenog origana
- 1/2 žličice papra
- konzerva graha
Ispecite kore od lisnatog tijesta prema uputama na pakiranju. U međuvremenu, zakuhajte vodu. Dodajte mrkvu i 1/2 žličice soli. Smanjite toplinu na srednju i kuhajte 8-10 minuta ili dok ne omekša. Dodajte grašak i kuhajte 1 minutu. Ocijedite i ostavite sa strane.
U velikoj tavi pirjajte poriluk i češnjak na maslacu dok poriluk ne postane hrskav. Dodajte pire od rajčice, rajčice, šećer, origano, papar i preostalu sol.
Pustite da povrće prokuha. Smanjite toplinu. Dodajte grah i mješavinu mrkve i kuhajte 5 minuta ili dok se povrće ne zagrije.
Skinite vrhove s lisnatog tijesta i napunite ga mješavinom povrća.