Posna jela od krumpira su brojna, donosimo vam tri zanimljiva recepta za pripremu posnog jela od krumipira.
Popečci od krumpira
Sve što vam treba za pripremu su dva velika krumpira, jedno jaje, začini i brašno.
Krumpir prvo naribati na sitne komadiće i ocjediti a potom ga staviti u zdjelu u koju dodajete jaje, jednu žlicu brašna i začine prema želji. Sve to dobro promiješati pa peći na vrelom ulju.
Krumpir sa povrćem
Za pripremu ovog jela trebat će vam 2 velika krumpira, glavica luka, režanj češnjaka, paprika, kukuruz i bilo koje drugo povrće koje vi želite dodati (sastojci u ovom jelu su prema želji).
Narežite sve sastojke na kockice, dodajte ih u posudu za pečenje te polijte s malo ulja i promiješajte. Pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva, a po potrebi i duže.
Ljevača s krumpirima
Potrebno je 4 krumpira, pola kile brašna, začini, prašak za pecivo, jaje te ulje.
Krumpir narezati na male kockice ili naribati, a od brašna, praška za pecivo i jaja napraviti smjesu sličnu smjesi za palačinke. U smjesu dodati krumpir te izliti u lim za pečenje. Staviti peći dok ne porumeni. Kada porumeni izvaditi iz pećnice, razrezati te politi izmiješanim vrućim uljem, vodom i soli.