Kuharica /

Posna francuska salata kao prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Francuska salata je neizostavno jelo osobito u vrijeme božićnih blagdana. Jeste li probali posnu francusku salatu?

10.12.2021.
15:43
Pixabay
VOYO logo

Posna francuska salata samo je jedna od varijacija ovog ukusnog priloga. Francuska salata nastala je u 19. stoljeću u Rusiji, stoga se ponekad naziva i ruska salata. Ova salata se tijekom godina mijenjala ovisno o načinima kuhanja u pojedinim državama.

Sastojci potrebni da se pripremi posna francuska salata su:

  • krumpir
  • jaja
  • mrkve
  • luk
  • grašak
  • kiseli krastavci
  • majoneza
  • sol i papar.

Priprema posne francuske salate:

Najprije stavite kuhati cijele, neoguljene krumpire i mrkvu u lonac s vodom. Dodajte žličicu soli i pustite da prokuha. Kuhajte dok povrće ne omekša oko 20-25 minuta. Zatim izvadite iz vode i ostavite da se potpuno ohladi prije guljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se povrće kuha, stavite kuhati jaja u lonac s hladnom vodom. Kada voda zagrije, pustite da se jaja kuhaju još 10 minuta prije nego ih izvadite iz vode i pustite da se ohlade. Dok se ovi sastojci kuhaju, nasjeckajte kisele krastavce i luk na sitne kockice. Kada su se jaja skuhala, ogulite ih i nasjeckajte na kockice. Isto učinite i sa povrćem. Posljednji korak kada se radi posna francuska salata je da stavite sve sastojke u posudu, dodate majonezu i pomiješate da se sastojci sjedine.

Ova posna francuska salata najukusnija je kada se ohladi. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo