Posluživanje pjenušavih vina najčešće obavljaju specijalizirani konobari. Ali ako želite pripremiti otmjenu zabavu kod kuće, naučite kako izgleda posluživanje pjenušavih vina.
Za posluživanje pjenušavih vina, pjenušac treba biti dobro ohlađen. Držite pjenušavo vino 30 minuta u ledenoj vodi ili 3 sata u hladnjaku trebalo bi poslužit. Posluživanje pjenušavih vina obavlja se u visokim čašama kakve vidite na zabavama slavnih. Međutim, prije nego što ga možete natočiti, morate otvoriti bocu. Unatoč onome što vidite u filmovima, ispravan način otvaranja pjenušca ne uključuje let čepa preko cijele sobe uz glasno pucanje. Umjesto toga, na kontrolirani način, pustite da pritisak boce nježno otpusti čep uz vrlo lagano šištanje.
Olabavite, ali ne uklanjajte čep, držeći palac na vrhu cijelo vrijeme. Držite bočicu pod kutom od 45°. S palcem iznad čepa, polako okrećite bocu (ne čep) u jednom smjeru dok čvrsto držite čep. Pustite da pritisak unutar boce nježno istisne čep. Sada možete nasuti pjenušavo vino. Tako izgleda pravilno posluživanje pjenušavih vina.