Poriluk recepti /

Juha od poriluka neka pronađe mjesto na vašem jelovniku

Image
Foto: Pixabay

Kako iskoristiti poriluk? Recepti za pripremu poriluka su brojni, a jedan od njih je juha od poriluka.

2.9.2022.
15:23
Pixabay
VOYO logo

Poriluk je dio obitelji luka i sličan je drugim vrstama luka, ljutike i češnjaka. Imaju blaži, slađi okus od luka, što ih čini izvrsnim za dodavanje okusa, a da ne budu previše jaki. Pogledajte kako pripremiti ovaj poriluk recept za savršenu juhu koja može poslužiti kao savršeno predjelo.

Sastojci za ovaj recept za poriluk:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • pola luka, sitno nasjeckanog
  • 2 stabljike celera, sitno nasjeckane
  • poriluk očišćen i narezan na tanke ploške
  • 3 češnja češnjaka, mljeveni
  • 2 žličice majčine dušice, svježe nasjeckana
  • pola žličice pahuljice crvene paprike
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • juha od povrća s niskim sadržajem natrija
  • 2 šalice vode
  • 400 g graha iz konzerve, ocijeđenih i ispranih
  • sok od 1 limuna
  • 1 veliki svežanj poriluka, skinut sa stabljika i natrgan na srednje komade
  • svježe ribani parmezan, za posluživanje

Kako se priprema ovaj poriluk recept?

U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk, celer i poriluk i kuhajte dok malo ne omekša, 6 minuta. Dodajte češnjak, majčinu dušicu i ljuskice crvene paprike i kuhajte dok ne zamiriše, još 1 minutu. Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte juhu, vodu i grah i pustite da lagano kuha. Povremeno promiješajte, zgnječite grah u loncu da se juha zgusne. Pustite da lagano kuha 15 minuta, zatim umiješajte limunov sok i kelj. Kuhajte dok ne uvene, 3 minute. To je sve što trebate napraviti za ovaj poriluk recept. Prije posluživanja ukrasite parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo