Poriluk recepti /

Juha od poriluka neka pronađe mjesto na vašem jelovniku

Image
Foto: Pixabay

Kako iskoristiti poriluk? Recepti za pripremu poriluka su brojni, a jedan od njih je juha od poriluka.

2.9.2022.
15:23
Pixabay

Poriluk je dio obitelji luka i sličan je drugim vrstama luka, ljutike i češnjaka. Imaju blaži, slađi okus od luka, što ih čini izvrsnim za dodavanje okusa, a da ne budu previše jaki. Pogledajte kako pripremiti ovaj poriluk recept za savršenu juhu koja može poslužiti kao savršeno predjelo.

Sastojci za ovaj recept za poriluk:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • pola luka, sitno nasjeckanog
  • 2 stabljike celera, sitno nasjeckane
  • poriluk očišćen i narezan na tanke ploške
  • 3 češnja češnjaka, mljeveni
  • 2 žličice majčine dušice, svježe nasjeckana
  • pola žličice pahuljice crvene paprike
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • juha od povrća s niskim sadržajem natrija
  • 2 šalice vode
  • 400 g graha iz konzerve, ocijeđenih i ispranih
  • sok od 1 limuna
  • 1 veliki svežanj poriluka, skinut sa stabljika i natrgan na srednje komade
  • svježe ribani parmezan, za posluživanje

Kako se priprema ovaj poriluk recept?

U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk, celer i poriluk i kuhajte dok malo ne omekša, 6 minuta. Dodajte češnjak, majčinu dušicu i ljuskice crvene paprike i kuhajte dok ne zamiriše, još 1 minutu. Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte juhu, vodu i grah i pustite da lagano kuha. Povremeno promiješajte, zgnječite grah u loncu da se juha zgusne. Pustite da lagano kuha 15 minuta, zatim umiješajte limunov sok i kelj. Kuhajte dok ne uvene, 3 minute. To je sve što trebate napraviti za ovaj poriluk recept. Prije posluživanja ukrasite parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo