Jela bez mesa /

Popečci od tikvica i krumpira kao prilog ili glavno jelo bez mesa

Image
Foto: Pixabay

Popečci od tikvica savršen su jednostavan obrok koji možete pripremiti u bilo kojem trenutku za doručak, ručak ili čak jednostavnu večeru. Evo recept za popečke od tikvica i krumpira.

11.11.2022.
15:35
Pixabay
VOYO logo

Kombinacija tikvica i krumpira je savršena kombinacija. Izvana su zlatni i hrskavi, a iznutra savršeno nježni. Evo kako se pripremaju popečci od tikvica i krumpira.

Popečci od tikvica i krumpira sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • oko 2 srednje tikvice
  • 1 veliki krumpir
  • 1 mali luk
  • 2 jaja
  • 30 g brašna
  • 1 žličica soli
  • pola žličice mljevenog crnog papra
  • 30 ml ulja, za prženje u tavi

Popečci od tikvica i krumpira priprema:

Tikvice naribajte na krupnije rupice ribeža. Pomiješajte tikvice s 3/4 žličice soli i stavite tikvice u sitno sito i ostavite sa strane da se ocijede dok pripremate ostale sastojke. U većoj zdjeli na sitnije rupice ribeža naribajte krumpir i luk. Dodajte jaja, brašno, preostalu 1/4 žličice soli i mljeveni crni papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte da se sjedini. Iz naribanih tikvica istisnite što više tekućine. Bacite tekućinu. Dodajte tikvice u ostatak tijesta za popečke i izmiješajte da se sjedini. Zagrijte 1 – 2 žlice ulja u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne zasvjetluca. Žlicom stavljajte tijesto u tavu, koristeći stražnju stranu žlice da ih izravnate, stvarajući popečke. Pecite oko 3 minute sa svake strane, dok ne porumene.

Popečke od tikvica i krumpira ocijedite na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom. Nastavite pržiti popečke. Pečene popečke od tikvica i krumpira stavite na rešetku na lim za pečenje da ostanu tople dok ih ne budete spremni poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo