Popečci od pire krumpira su savršen prilog ili međuobrok i sjajan način da iskoristite ostatke.
Popečci od pire krumpira priprema:
- 400 g pire krumpira, najbolji su ostaci
- 60 g višenamjenskog brašna ili brašna bez glutena, pogledajte napomene
- ⅛ žličice soli ili više, po ukusu
- 2 žlice maslinovog ulja ili više, za kuhanje
Kako se pripremaju popečci od pire krumpira?
Pripremite malu plitku zdjelu ili tanjur s otprilike pola brašna. U velikoj zdjeli pomiješajte pire krumpir, ¼ brašna, sol i druge dodatke, ako ih koristite. Dobro promiješajte. Rukama zagrabite oko trećinu smjese krumpira i rukama oblikujte okrugle pljeskavice. Dodajte još brašna u smjesu, ako se raspadaju. Svaku pljeskavicu udubite s obje strane u tanjur s brašnom. Lagano otresite višak brašna.
Zagrijte tavu na maslinovom ulju. Pažljivo stavite izdubljene pljeskavice u vruće ulje i pecite neometano na srednjoj vatri 3-5 minuta sa svake strane ili dok ne porumene. Stavite na papirnati ubrus da upije višak ulja. Ponavljajte dok svi popečci ne budu pečeni. Ostavite da se ohladi 5 minuta i poslužite popečke tople.