Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela s krumpirom /

Popečci od pire krumpira - recept i priprema

Popečci od pire krumpira najbolja su upotreba ostataka pire krumpira! Nevjerojatno ih je jednostavno napraviti sa samo 2 glavna sastojka, a svidjet će vam se njihovi hrskavi rubovi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Popečci od pire krumpira su savršen prilog ili međuobrok i sjajan način da iskoristite ostatke.

Popečci od pire krumpira priprema:

400 g pire krumpira, najbolji su ostaci

60 g višenamjenskog brašna ili brašna bez glutena, pogledajte napomene

⅛ žličice soli ili više, po ukusu

2 žlice maslinovog ulja ili više, za kuhanje

Kako se pripremaju popečci od pire krumpira?

Pripremite malu plitku zdjelu ili tanjur s otprilike pola brašna. U velikoj zdjeli pomiješajte pire krumpir, ¼ brašna, sol i druge dodatke, ako ih koristite. Dobro promiješajte. Rukama zagrabite oko trećinu smjese krumpira i rukama oblikujte okrugle pljeskavice. Dodajte još brašna u smjesu, ako se raspadaju. Svaku pljeskavicu udubite s obje strane u tanjur s brašnom. Lagano otresite višak brašna.

Zagrijte tavu na maslinovom ulju. Pažljivo stavite izdubljene pljeskavice u vruće ulje i pecite neometano na srednjoj vatri 3-5 minuta sa svake strane ili dok ne porumene. Stavite na papirnati ubrus da upije višak ulja. Ponavljajte dok svi popečci ne budu pečeni. Ostavite da se ohladi 5 minuta i poslužite popečke tople.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike