Jela s krumpirom /

Popečci od pire krumpira - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Popečci od pire krumpira najbolja su upotreba ostataka pire krumpira! Nevjerojatno ih je jednostavno napraviti sa samo 2 glavna sastojka, a svidjet će vam se njihovi hrskavi rubovi.

11.11.2022.
15:51
Pixabay
VOYO logo

Popečci od pire krumpira su savršen prilog ili međuobrok i sjajan način da iskoristite ostatke.

Popečci od pire krumpira priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g pire krumpira, najbolji su ostaci
  • 60 g višenamjenskog brašna ili brašna bez glutena, pogledajte napomene
  • ⅛ žličice soli ili više, po ukusu
  • 2 žlice maslinovog ulja ili više, za kuhanje

Kako se pripremaju popečci od pire krumpira?

Pripremite malu plitku zdjelu ili tanjur s otprilike pola brašna. U velikoj zdjeli pomiješajte pire krumpir, ¼ brašna, sol i druge dodatke, ako ih koristite. Dobro promiješajte. Rukama zagrabite oko trećinu smjese krumpira i rukama oblikujte okrugle pljeskavice. Dodajte još brašna u smjesu, ako se raspadaju. Svaku pljeskavicu udubite s obje strane u tanjur s brašnom. Lagano otresite višak brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte tavu na maslinovom ulju. Pažljivo stavite izdubljene pljeskavice u vruće ulje i pecite neometano na srednjoj vatri 3-5 minuta sa svake strane ili dok ne porumene. Stavite na papirnati ubrus da upije višak ulja. Ponavljajte dok svi popečci ne budu pečeni. Ostavite da se ohladi 5 minuta i poslužite popečke tople.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo