Naučite kako napraviti hrskave i ukusne popečke od krumpira. Poznate i kao palačinke od krumpira. Odličan su recept za nedjeljno jutro ili užinu, a savršeni su za brzu večeru! Popečci od krumpira mogu se pripremiti uz sastojke koje sigurno imate kod kuće, a uz to su vrlo prilagodljivi. Popečci od krumpira tradicionalno su jelo koje morate isprobati barem jednom.
Popečci od krumpira sastojci:
- 2 krumpira naribana oguljena
- 1 glavica luka naribana
- 1 jaje
- 2 žlice glatkog brašna
- 1 prstohvat soli i papra po ukusu
Priprema popečaka od krumpira:
Pomiješajte krumpir i luk s jajetom u zdjeli. Polako dodajte brašno dok se smjesa ne sjedini. Posoliti i popapriti po ukusu. Pokrijte podlogu tave uljem i zagrijte. Žličnjake pune smjese dodavati u tavu i poravnati. Okrenite i pecite popečke od krumpira dok ne porumene s obje strane. Poslužite popečke od krumpira uz najdraži umak i uživajte.